"Ще не пізно": В Україні зробили гучну заяву про "Євробачення-2019" (відео)

Рішення України відмовитися від участі в "Євробаченні-2019" є поспішним. На сьогодні залишилося ще 6 днів, щоб вибрати нового представника на конкурс, повідомляють Патріоти України.

"Можна констатувати, що рішення в принципі не брати участі є поспішним, на мою думку. Це відсилає нас до думки про те, що більше нікому брати участь, немає більше в Україні виконавців. Нав'язується рішення про безальтернативність процедури відбору, яка була застосована і викликала стільки критики, і безальтернативності того, хто зайняв перше місце", - заявив віце-прем'єр-міністр України з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко.

За його словами, на тому етапі, коли півфіналісти та фіналісти стали надбанням громадськості, всі побачили, що серед 16-ти півфіналістів величезна кількість артистів, які або мали гастролі на території держави-агресора, або планують їх мати і надалі.

"Членом Європейського мовного союзу в Україні є Національна громадська телерадіокомпанія України. Вони завжди на свій розсуд визначали спосіб відбору представника України на цей пісенний конкурс. Але відбір, очевидно, відбувався не за критеріями ситуації, в якій перебуває країна: ситуація агресії з боку Росії, ситуація напруженості на зовнішніх фронтах, ситуація з анексією Криму, і так далі. Це до уваги не бралося ", – зазначив Кириленко.

На його думку, в умовах масових відмов учасників брати участь у Євробаченні, НСТУ ухвалило передчасне рішення відмовитись від участі взагалі.

"Передчасне. Бо ще час був і є, і прийнято рішення щодо іншого конкурсанта, щодо іншого способу відбору чи як завгодно, і можливості для цього є статутні і законні. Тобто суспільний мовник може сам визначати", - додав він.

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...

Пенсії в Україні перерахують заднім числом, деякі отримають прибавку відразу за кілька місяців: Кого стосується

середа, 24 квітень 2024, 9:23

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...