Ще одному власнику "євроблях" в Україні присудили кількамільйонний штраф

Ілюстрація: i.obozrevatel.com

Чернігівська митниця Державної фіскальної служби нарахувала штраф громадянину України за махінації з ввезенням та використанням на території України транспортного засобу, зареєстрованого за кордоном, в сумі 3 383 516 гривень. Про це заявили у прес-службі Державної фіскальної служби України, повідомляють Патріоти України.

Як зазначили у ДФС, під час перетину кордону у пункті пропуску "Нові Яриловичі" громадянин пред'явив митникам паспорт громадянина Литовської Республіки. Це давало йому право, як нерезиденту, ввезти автомобіль Mercedes-Benz, що перебував на обліку в іноземній державі, без сплати митних платежів у режимі "тимчасове ввезення" терміном до 1 року.

Проте митники встановили, що цей же чоловік має громадянство та постійне місце проживання в Україні, а таким особам дозволено ввозити автомобілі у режимі "тимчасового ввезення", під зобов'язання про їх зворотне вивезення. При цьому основною вимогою є сплата всіх належних платежів: мита, ПДВ та акцизного податку.

Таким чином, маніпуляції дозволили громадянину ввезти автомобіль на територію України з порушенням митного законодавства, тому на підставі статті 485 Митного кодексу України "Дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру, а також інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів" ДФС нарахувало порушникові штраф в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів.

Позицію митниці також підтримали суди першої та апеляційної інстанції.

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...