Ще три "золота" в скарбничку: Українські плавці блискуче виступили на Паралімпіаді у Ріо

Українці вибороли 47 медалей, серед яких - 18 золотих.

Паралімпійська збірна України-2016. Фото: rbc.ua.

Українським плавцям вдалося виграти ще три золоті, дві срібні та одну бронзову нагороду на Паралімпіаді-2016 в Ріо-де-Жанейро. Таку інформацію на Facebook-сторінці поширив Національний паралімпійський комітет, перпедають Патріоти України.

«Мерешко Єлизавета і Савцова Вікторія щойно завоювали золоту і срібну нагороди відповідно на дистанції 100 м брасом з результатом 1: 41.63 і 1: 42.14 (відповідно). Це 42 і 43 медаль нашої команди!!! 16-та золота», - йдеться в повідомленні.

Потім стало відомо, що Олексій Федина «разом зі спортсменом з Узбекистану взяли золоту нагороду».

«Обидва показали однаковий результат: 1: 04.94. Вітаємо чемпіона! 17- золота нагорода паралімпійців України та 44 в цілому!», - додали в НВК.

Однак, наші співвітчизники здивували знову.

«Феноменальний заплив: Українці продовжують дивувати! Весь п'єдестал наш - Дубров Денис - золота нагорода зі світовим рекордом 2: 06.87, Кріпак Максим - срібло (2: 08.10), Ванзенко Дмитро - бронза (2: 10.48). Це 45, 46 і 47 медалі нашої команди і 18 золота! », - додали в Комітеті.

У свою чергу Президент України Петро Порошенко відреагував на досягнення українських паралімпійців:

«Виступ українських паралімпійців в Ріо просто неймовірний - третє місце в медальному заліку після чотирьох днів змагань і 49 медалей в скарбничці! На дистанції 200 м комплексним плаванням Денис Дубров, Максим Кріпак і Дмитро Ванзенко завоювали всі три нагороди», - написав він на своїй Facebook-сторінці.

Раніше золоту медаль завоювала Лейла Аджаметова - вона стала першою в бігу на 100 метрів, встановивши світовий рекорд - 11,79 с.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...