Вважається, що кожна господиня повинна мати власний рецепт млинців. Такі передавалися з одного покоління іншому, але ґаздині мусили додавати щось від себе, зазначають Патріоти України.
Рецептів млинців існує не один десяток – різної складності та з різними доданками. Утім, навіть з простих складових можна приготувати млинці, які прекрасно смакуватимуть із будь-якою начинкою або навіть "пусті".
Власним рецептом поділилася професійний кухар Юлія Котляр. Такі млинці вона готує в полтавському кафе "Open Kitchen".
"У нас удома завжди так готували млинці. Я навчилася від своєї матері, та — від своєї. Знаю багато рецептів, утім, родинний для мене – найсмачніший. Він чудово підходить і для кафе, і для домашнього приготування", — розповідає Юлія Котляр.
500 мл молока
4 великих курячих яйця
4 столові ложки цукру без верху
дрібка солі
1 столова ложка олії
100 мл окропу
180 г борошна.
Приготування
1. В мисці вінчиком збити яйця з цукром та сіллю.
2. Влити молоко, перемішати.
3. Мішаючи, досипати борошно до консистенції сметани.
4. Додати окріп і ретельно перемішати.
"Важко сказати, скільки це за вагою, треба відчувати. Має вийти густувате тісто, в яке потім додаю окріп. Тоді тісто має кремову консистенцію", — пояснила цей етап Юлія.
5. Процідити через дрібне сито, щоб не було грудок.
6. Влити олію та ще раз перемішати. Залишити на 15-20 хвилин. Перед випіканням млинців тісто ще раз перемішати.
7. Добре розігріти пательню, злегка змастити її рафінованою олією. Лише один раз – повторювати змащення після кожного млинця не потрібно.
Наливати тісто на гарячу пательню, рівномірно розподіляючи тонким шаром. Пекти до рум'яного кольору з кожного боку.
Млинці виходять яскраво-жовті, неначе підфарбовані. Утім – нічого зайвого, лише натуральні складові.
"Увесь секрет у курячих яйцях - потрібні яскравого кольору жовтки. Перепробували від різних виробників. Домашні купувати нам не дозволяють санітарні норми, беремо лише фабричні. Я ретельно обираю постачальників", — розповіла власниця кафе Мирослава Вовк.
До традиційного рецепта кухар рекомендує начинку з карамелізованих фруктів. Наприклад, з бананів.
Інгредієнти
1 середній банан
20 г вершкового масла
2 ст. ложки карамельного топінгу
апельсин, морозиво, ягідні сиропи, цукрова пудра і мелена кориця для сервірування
Приготування
1. Розтопити вершкове масло на пательні на помірному вогні.
2. Додати порізаний великими кубиками банан.
3. Тушкувати, перемішуючи, близько 2 хвилин.
4. Додати карамельний соус. Перемішуючи, тримати на вогні ще до 2 хвилин.
5. Зняти з вогню, полити на половинки двох млинців та згорнути їх відкритими конвертиками.
6. Поруч з млинцями викласти на тарілку два тонких кружальця апельсину, поверх них – кульку ванільного морозива. Притрусити страву цукровою пудрою і корицею. Морозиво полити ягідним сиропом.
Окрім карамелізованих фруктів, до млинців за цим рецептом підійдуть також різні солоні начинки.
Сара Перрі з Уельсу стала щасливою власницею сучасного будинку в сільській місцевості після перемоги в розіграші лотереї Omaze. Новий будинок із трьома спальнями та двома ванними кімнатами розташований у мальовничому графстві Поуїс і коштує близько 500...
Житель міста Полонне на Хмельниччині пропонував військовослужбовцям територіального центру комплектування $200, щоб відкупитися від мобілізації. Однак після відмови – застосував сльозогінний газ. Про це повідомила пресслужба Хмельницького обласного ТЦК...