Ще встигаємо поласувати перед Великим постом: Простий рецепт смачних млинців з секретом

Такі млинці готують в полтавському кафе "Open Kitchen".

Млинці з карамелізованим бананом

Вважається, що кожна господиня повинна мати власний рецепт млинців. Такі передавалися з одного покоління іншому, але ґаздині мусили додавати щось від себе, зазначають Патріоти України.

Рецептів млинців існує не один десяток – різної складності та з різними доданками. Утім, навіть з простих складових можна приготувати млинці, які прекрасно смакуватимуть із будь-якою начинкою або навіть "пусті".

Власним рецептом поділилася професійний кухар Юлія Котляр. Такі млинці вона готує в полтавському кафе "Open Kitchen".

"У нас удома завжди так готували млинці. Я навчилася від своєї матері, та — від своєї. Знаю багато рецептів, утім, родинний для мене – найсмачніший. Він чудово підходить і для кафе, і для домашнього приготування", — розповідає Юлія Котляр.

Кухар Юлія Котляр готує млинці за сімейним рецептом
Інгредієнти

500 мл молока

4 великих курячих яйця

4 столові ложки цукру без верху

дрібка солі

1 столова ложка олії

100 мл окропу

180 г борошна.

Приготування

1. В мисці вінчиком збити яйця з цукром та сіллю.

2. Влити молоко, перемішати.

3. Мішаючи, досипати борошно до консистенції сметани.

4. Додати окріп і ретельно перемішати.

"Важко сказати, скільки це за вагою, треба відчувати. Має вийти густувате тісто, в яке потім додаю окріп. Тоді тісто має кремову консистенцію", — пояснила цей етап Юлія.

5. Процідити через дрібне сито, щоб не було грудок.

6. Влити олію та ще раз перемішати. Залишити на 15-20 хвилин. Перед випіканням млинців тісто ще раз перемішати.

7. Добре розігріти пательню, злегка змастити її рафінованою олією. Лише один раз – повторювати змащення після кожного млинця не потрібно.
Наливати тісто на гарячу пательню, рівномірно розподіляючи тонким шаром. Пекти до рум'яного кольору з кожного боку.

Млинці виходять яскраво-жовті, неначе підфарбовані. Утім – нічого зайвого, лише натуральні складові.

"Увесь секрет у курячих яйцях - потрібні яскравого кольору жовтки. Перепробували від різних виробників. Домашні купувати нам не дозволяють санітарні норми, беремо лише фабричні. Я ретельно обираю постачальників", — розповіла власниця кафе Мирослава Вовк.

До традиційного рецепта кухар рекомендує начинку з карамелізованих фруктів. Наприклад, з бананів.

Млинці з карамелізованим бананом - прекрасний десерт

Млинці з карамелізованим бананом - прекрасний десерт

Інгредієнти

1 середній банан

20 г вершкового масла

2 ст. ложки карамельного топінгу

апельсин, морозиво, ягідні сиропи, цукрова пудра і мелена кориця для сервірування

Приготування

1. Розтопити вершкове масло на пательні на помірному вогні.

2. Додати порізаний великими кубиками банан.

3. Тушкувати, перемішуючи, близько 2 хвилин.

4. Додати карамельний соус. Перемішуючи, тримати на вогні ще до 2 хвилин.

5. Зняти з вогню, полити на половинки двох млинців та згорнути їх відкритими конвертиками.

6. Поруч з млинцями викласти на тарілку два тонких кружальця апельсину, поверх них – кульку ванільного морозива. Притрусити страву цукровою пудрою і корицею. Морозиво полити ягідним сиропом.

Окрім карамелізованих фруктів, до млинців за цим рецептом підійдуть також різні солоні начинки.

Джерело: Газета.ua

Кінець "аспірантської лазівки" для хлопців?: З українських вишів відраховано вже майже 5 тисяч студентів

середа, 4 червень 2025, 19:16

В Україні близько 4-5 тис. аспірантів вже відраховано з університетів протягом цього року. Це стало наслідком посилених перевірок та вимог до якості навчання, запроваджених Міністерством освіти і науки, а також ініціатив самих закладів вищої освіти. Пр...

Українцям виплачують по 11 тис. грн від ООН: Кому пощастить і як подати заявку

середа, 4 червень 2025, 18:59

У червні 2025 року представництво Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) продовжує надавати фінансову допомогу у Сумській області. Зокрема, виплати будуть доступні для мешканців Кролевецької громади. Про це повідомляється у Te...