Що ми п'ємо: В Україні відкрили дані про якість води та наявність шкідливих речовин

За даними Global Open Data Index, дані про якість води доступні в електронному вигляді тільки в 15 країнах світу.
Українцям розповіли про якість питної води. Ілюстрація: соцмережі.

Державне агентство водних ресурсів України відкрило дані про якість води в українських поверхневих водоймах. Вони опубліковані на державному порталі відкритих даних, передають Патріоти України.

За даними Global Open Data Index, дані про якість води доступні в електронному вигляді тільки в 15 країнах світу. Водночас тільки Фінляндія відповідає всім критеріям індексу (доступність, придатність для машинної обробки, безкоштовність і т. ін.). Інформацію про якість води можна дістати лише у 23 країнах світу.

До цього моменту відомості про вміст шкідливих речовин у поверхневих водоймах, з яких українці отримують воду для пиття та побутових потреб, були недоступними. Україна стане 24-ю країною, яка відкрила цю інформацію.

Перший заступник голови Державного агентства з питань електронного уряду Олексій Вискуб заявив у Facebook, що якість відкритих даних в Україні не поступається фінським. Він висловив надію, що нововведення дасть можливість контролювати якість води та відстежувати вплив промисловості на навколишнє середовище.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...