​Що ще дозволять росіяни Путіну? Тепер автомобілі громадян Росії відбиратимуть на потреби армії

В Росії підготували наказ, згідно якого автомобілі росіян будуть ставити на військовий облік і відбирати на потреби армії.

Міністерство оборони Росії запропонувало ставити всі автомобілі росіян на військовий облік і відбирати на потреби армії в разі введення в країні воєнного стану. Як стало відомо, проект відповідного наказу вже проходить процедуру міжвідомчих узгоджень, повідомляють Патріоти України.

Цікаво, що звичайні легковики навряд чи знадобляться військовим, а увагу перш за все звернуть на вітчизняні позашляховики - УАЗ-469, УАЗ-3151, УАЗ-2966, УАЗ-3163 ("Патріот"), тоді як раніше в наказі згадувалися "Ниви". Іномарки мобілізують в останню чергу, тому що запчастини на них коштують дорожче. В їх число потраплять, наприклад, Toyota Prado або VW Touareg. Мобілізовану техніку, нібито, не будуть відправляти в район бойових дій. Крім того, вилучення носитиме тимчасовий характер - до тих пір, поки не з'являться штатні машини. Як тільки необхідність в автомобілях відпаде, їх повернуть власникам з компенсацією. У проекті зазначається, що в мирний час потенційно корисна для армії техніка буде перебувати під суворим обліком.

Опублікував: Тетяна Ісічук

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...