Що ж так все криво? Вето президента заважає реформованій поліції починати оперативно-розшукову діяльність, - Найєм

Закон, який ветував президент, вносить зміни до певних законодавчих актів щодо використання терміна "поліція" замість "міліція".

Мустафа Найєм. Фото:life.pravda.com.ua

Поки не запрацює ветований президентом Петром Порошенком закон про внесення змін до низки законодавчих актів щодо Національної поліції, поліція не зможе вести оперативно-розшукову діяльність. Про це в ефірі телеканалу 112 Україна заявив народний депутат, заступник голови фракції БПП Мустафа Найєм, інформують Патріоти України.

"Поліція має всі повноваження. Але є питання з законом 3225, який ветований, що заважає зараз вести оперативно-розшукову діяльність. Сподіваюся, Рада на наступному тижні це питання вирішить, тому що дійсно виникає проблема", - сказав Найєм.

Депутат пояснив, що закон 3225 вносить зміни до інших законодавчих актів щодо використання терміна "поліція" замість "міліція", а також містить певну норму, що стосується проведення оперативно-розшукової діяльності.

"Ця норма зараз заважає новій поліції починати оперативно-розшукову діяльність. У цій сфері робота поліції фактично паралізована, але це не означає, що паралізована вся поліція. Є певні галузі, в яких ми не можемо вести діяльність", - сказав Найєм.

Нагадаємо, Порошенко ветував закон, що змінює в законодавстві "міліцію" на "поліцію". Президент не згоден з механізмом закриття оперативно-розшукових справ, які були заведені до 6 листопада 2015 р. Також гарант вважає, що перехідні положення законопроекту претендують на конституційні повноваження президента.

Айтішниця поскаржилась, що роботодавець відхилив її кандидатуру через те, що вона... з Харкова

неділя, 5 травень 2024, 22:50

UI/UX дизайнерка Марина Стульнікова з Харкова розповіла як зіткнулася з відмовою від роботодавця через свою локацію. За її словами, їй уперше відмовили з такої причини. Після цього дизайнерка всюди прибрала позначку про свою локацію в Харкові, передают...

"Добре, що став на міну": Мати російського окупанта зраділа, що син повернувся з фронту інвалідом

неділя, 5 травень 2024, 21:30

Російський окупант Олексій Воронін пішов вбивати українців через борги і кредити. Додому загарбник повернувся без кінцівки, але радіє, що отримав мільйони компенсації та купив квартиру. Історію "трьохсотого" окупанта розповів Юрій Бутусов, передають Па...