Щоб "іхтамнєти" не "палились": Військовим і призовникам у РФ заборонять заводити акаунти в соцмережах

Держдума прийняла в першому читанні законопроект, що забороняє військовослужбовцям заводити облікові записи в соціальних мережах, а також повідомляти про себе інформацію в ЗМІ, повідомляють Патріоти України.

«Військовослужбовцям забороняється розміщувати в засобах масової інформації, в інформаційно-телекомунікаційній мережі „Інтернет“ інформацію (у тому числі фото-, відеоматеріали, дані геолокаціі і іншу інформацію) про себе та інших військовослужбовців, що дозволяє розкрити їх відомчу належність, інформацію щодо своєї службової діяльності або службової діяльності інших військовослужбовців, діяльності військових частин, організацій і підрозділів, у яких військовослужбовці проходять військову службу, і місце їх дислокації (знаходження)», — йдеться в документі.

Заборона буде поширюватися не тільки на військовослужбовців російської армії, але і на осіб, які проходять військову службу за призовом, пояснив на засіданні Держдуми заступник міністра оборони Микола Панков. «Норма буде поширюватися на діючих військовослужбовців, що проходять службу за призовом», — підтвердив Панков. Читайте також Російська чиновниця пояснила молоді її непотрібність державі (відео) За словами першого заступника комітету Держдуми з оборони Андрія Красова, нові норми торкнуться не тільки військовослужбовців, які здійснюють службу в Збройних силах РФ. «Це стосується і інших військ — Росгвардії, а також військових формувань і органів», — пояснив Красов.

На членів сім'ї військовослужбовця нові вимоги поки не поширюватимуться. Завести акаунт в соцмережах військовослужбовці можуть тільки після звільнення зі служби, зазначили в Держдумі. За порушення заборони військовослужбовця притягнуто до дисциплінарної відповідальності. «Відповідальність буде наступати, коли військовослужбовець, наприклад, знаходиться на навчаннях і викладає інформацію, фотографується на тлі секретної техніки, показує геолокацію наших підрозділів», — пояснив депутат Держдуми Олександр Шерін. При цьому, за словами Панкова, у командирів буде можливість проконтролювати інформаційну активність своїх підлеглих.

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...