Щоб об'єднатися з Європою: Турецький професор пропонує Україні перейти на латиницю

"Перехід Туреччини на латиницю позитивно вплинув на багато аспектів. І якщо Україна перейде на латиницю, яка використовується в ЄС, то це стане ще один кроком до незалежності від Росії", - вважає професор університету Мармара Хуршіт Гюне.

Україні пропонують перейти на латиницю. Ілюстрація: dejurka.ru.

Перехід України з кирилиці на латиницю дозволить здійснити ментальне і культурне об'єднання з Європою, вважає професор університету Мармара (Туреччина) Хуршіт Гюне. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

«Коли Туреччина поміняла арабський алфавіт на латинський, то спочатку це також здавалося дуже дивним і незручним. Але перехід позитивно вплинув для нас у багатьох аспектах. Тому мені здається якщо Україна перейде на латиницю, яка використовується в ЄС, то це стане ще один кроком до незалежності від Росії. До речі, Азербайджан це вже зробив», - сказав Хуршіт Гюне в ході конференції «Дві країни на кордоні Європейського Союзу. Відносини між Туреччиною та Україною» в понеділок у Києві.

За його словами, не варто ставиться до цієї ідеї легковажно - це призведе до великих змін в культурному і ментальному плані українців. «Якщо ви європейці, то чому не використовуєте європейський алфавіт? Якщо Україна прийме таке важливе й сміливе рішення то вона зробить серйозний крок до Європи», - вважає турецький вчений.

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...