Щоб потрапити в пастку, не потрібні ні підпис, ні оригінали документів: Як шахраї оформляють на українців кредити без їх відома

Людина може навіть не здогадуватися, що хтось на її ім'я оформляє, або вже оформив кредит. За якою ж схемою працюють ошуканці?

Стало відомо, як шахраї "працюють" оформляючи величезні кредити на українців, які взагалі навіть не здогадуються про це. І для цього навіть не потрібні оригінали документів чи підпис, повідомляють Патріоти України.

Лише через одну компанію мікро-кредитування, СБУ нарахувала тисячу випадків шахрайства. До прикладу, в таку ситуацію потрапив і бізнесмен Валерій Яковенко, який нещодавно в поштовій скриньці знайшов неочікуваного листа. Там йшлося, що він оформив кредит онлайн. І заборгував десять тисяч гривень.

"За фактом фінансова компанія видає кредит третій особі. А відповідати за нього мені", – сказав бізнесмен Валерій Яковенко.

Після публічного розголосу незаконний кредит пообіцяли закрити. Але тепер чоловік має зіпсовану кредитну історію.

Банківського працівника Юлію ошукали за такою ж схемою. Тільки її кредит та ж компанія MoneyVeo погодилася закрити аж через рік. Спочатку морально тиснули на родину. У компанії пояснили, шахраї оформлюють кредити на третіх осіб. Проте, таких випадків небагато. Зараз усі справи анульовують.

"Найчастіше таким шахрайством займаються в разі, якщо персональні дані є у відкритому доступі в інтернеті. Шахраї не дрімають", – сказала виконавчий директор компанії MoneyVeo Альона Андронікова.

Місяць тому Служба безпеки вже приходила з обшуками саме в цю компанію. Її підозрюють у використанні особистих даних для псевдокредитування. Валерій та Юлія також припускає, що до його афери причетна компанія MoneyVeo. Адже, аби отримати кредит, окрім копій документів, потрібно пройти верифікацію, тобто підтвердити особу.

Яковенко припускає, що його документи шахраї знайшли на сайті ProZorro, де бізнесмен бере участь у тендерах. Але справа не лише в ProZorro. У Юлії раніше невідомі викрали копії документів. Проте, потрапити в пастку може будь-хто. Якщо хоч раз залишав свої дані в інтернеті або навіть банку.

Тому будьте обережні, адже навіть у цей момент без вашого відома хтось може намагатися відкрити кредит на ваше ім'я. Наприклад, Юлія буквально перед зйомкою дізналася, що на її документи місяць тому знову намагалися відкрити кредит. Уже через іншу компанію.

Джерело: 24 канал

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...