Щодня вбиває 11 людей! Страшна хвороба атакує Україну

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), третя частина населення планети інфікована мікобактерією туберкульозу (МБТ), повідомляють Патріоти України.

Щорічно на планеті виявляють 8-9 млн осіб, які вперше захворіли на цю підступну хворобу, а помирає від неї близько півтора мільйона людей, абсолютна більшість з яких – мешканці країн, що розвиваються.

Щодня в Україні від цієї хвороби помирає 11 людей, а щорічно до 4-х тисяч. У минулому році на туберкульоз захворіли понад 21 тисячу осіб. Непрямі економічні втрати держави від цього захворювання складають 312 млрд грн щорічно. Тому так важливо діагностувати хворобу на ранній стадії.

На даний момент в закладах охорони здоров'я знаходяться понад 60 сучасних апаратів GeneXpert, які дозволяють встановити діагноз туберкульоз протягом 2-4 годин, а також діагностувати мультирезистетні форми туберкульозу. Протягом 2018-2020 років в рамках реалізації гранту Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією системи GeneXpert будуть додатково закуплені майже для всіх госпітальних округів в межах регіону.

По-друге, закупівля ліків проти туберкульозу повністю профінансована державою. Це вперше, коли пацієнти повністю забезпечені лікуванням за державні кошти.

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...