Щось добре від червоного кровопивці: У Сумах виготовили скульптуру з "ноги" Леніна (фото)

Прототипом для нової скульптури "Олімпієць" став спортсмен із Сумської області Володимир Голубничий, чотириразовий чемпіон Олімпійських ігор, якому минулого тижня виповнилося 80 років.

Скульптуру "Олімпієць" в Сумах виготовили з "ноги" Леніна. Фото:Facebook

У Сумах встановили скульптуру "Олімпієць", створену з частини демонтованого пам'ятника Леніну. Про це повідомляє місцеве видання Спортклуб, інформують Патріоти України.

Прототипом скульптури став спортсмен із Сумської області Володимир Голубничий, чотириразовий чемпіон Олімпійських ігор, якому минулого тижня виповнилося 80 років. Скульптуру встановили біля легкоатлетичного манежу, також названого його ім'ям.

Авторами пам'ятника стали Володимир Биков - архітектор, Ельданіз Гурбанов - скульптор. До речі, пам'ятник зроблений з ноги пам'ятника Леніну, повідоммив з церемонії відкриття телеканал "112 Україна". А 16-тонний бронзовий Ленін в Сумах був повалений активістами ще в 2014 році.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...