Школам Миколаївщини передали понад 600 комп'ютерів в рамках угоди між Україною та Китаєм

За рахунок бюджетних коштів на ці ПК встановлені ліцензійні версії операційної системи Microsoft Windows 10 Professional.

Діти за комп'ютером. Ілюстрація: All-Biz

На Миколаївщині школи отримають 613 комп'ютерів від Китаю. Про це повідомили в прес-службі Миколаївської облдержадміністрації, передають Патріоти України.

Раніше, 19 грудня 2016 року Міністерство освіти і науки України розпочало передачу загальноосвітнім навчальним закладам комп'ютерів, наданих Китайською народною республікою відповідно до угоди між урядами КНР і України.

"За рахунок бюджетних коштів на ці ПК встановлені ліцензійні версії операційної системи Microsoft Windows 10 Professional, пакети офісного програмного забезпечення Microsoft Office і антивірусне програмне забезпечення. Крім того, в комп'ютери вбудовані механізми, які дозволять контролювати їх використання в сфері освіти і науки", - зазначено в повідомленні.

Стверджується, що розподіл персональних комп'ютерів по Україні здійснюється пропорційно кількості учнів в кожному з регіонів, а в областях - відповідно до потреб загальноосвітніх навчальних закладів. У Миколаєві по 15 комп'ютерів отримають школи №12, 52 і 44.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...