Школярка з Пітера не побоялася сказати, що думає про Путіна (відео)

Дівчина звинуватила Путіна в тому, що він порушив права Конституції, на якій сам же клявся.

Володимир Путін. Фото:firtka.if.ua

Російський Президент Володимир Путін робить все можливе, щоб повернути часи КДБ в РФ: знищує свободу слова і права людини в країні. У школах дітям нав'язують думку про те, що він підняв Росію з колін і є героєм країни. А з усіма незгодними з цим твердженням можуть провести відповідні "бесіди" і навіть вигнати з загальноосвітнього закладу. Таку думку висловила в розмові з журналістами сайту Настоящее время школярка з Санкт-Петербурга Даша Сидорова, передають Патріоти України з посиланням на Пресу України.

Журналісти попросили Свиридову висловити свою думку про документальний фільм "Подія" режисера Сергія Лозниці, в якому були висвітлені події путчу на початку 90-х років в Росії. Ведучи бесіду на тему фільму, співрозмовники торкнулися і актуальних проблем сучасності, зокрема зростаючої диктатури глави країни Володимира Путіна.

Сидорова висловилася досить радикально, як для російської школярки. Вона звинуватила Путіна в тому, що він порушив права Конституції, на якій сам же клявся. Він знищив багато чого з того, що насилу створив попередній президент Єльцин.

"Знищив демократію, легітимні вибори, знищив свободу слова. Навіть зазіхає на Конституцію", - перерахувала школярка.

Також вона заявила, що не бачить, щоб Путін підняв країну з колін, як старається нав'язати пропаганда в країні. За її словами, у школі нав'язують думку щодо тих чи інших подій на користь зростання авторитету Путіна і політики Кремля. Але незважаючи на це, знаходяться ті, хто займає іншу позицію.

"Після приєднання Криму .. анексії у нас довгий час висів плакат, на якому було написано:"Путін - слава Росії". Коли один хлопчик його викрав, розірвав і викинув, його хотіли вигнати зі школи. Тому у нас висловлюватися небезпечно", - розповіла Сидорова.

Вона не стала кривити душею і зізналася, що сама не може протистояти режиму і побоюється того, що буде після публікації відеосюжету з її участю.

"У мого друга багато "адміністративок", вже розмовляють з сім'ями деяких людей. Це все просто так не проходить. Ні, я не боюся ... абсолютно. Чуть-чуть є, звичайно, зі зрозумілих причин.

Але я вважаю, що потрібно щось робити, а не просто опускати руки і, як багато людей, говорити, ніби у нас така країна, в ній нічого не зміниш. Вони просто не намагалися нічого змінити", - впевнена Сидорова.

ВМС України поповнили ще двома бойовими одиницями флоту

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:15

ВМС України провели церемонію підняття військово-морських прапорів на катерах "Ірпінь" та "Рені", які цього року передали ВМС Естонії. Подія відбулася з нагоди включення катерів до складу національного флоту України.Про це повідомляє ВМС України. Катер...

"З'являються ініціативи": Кого з українок можуть мобілізувати до ЗСУ

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:56

В Україні формують добровольчий підрозділ БПЛА для жінок, який працюватиме в тісній інтеграції з Силами оборони. Про це днями повідомив командир роти ударних БПЛА "Орден Сантьяго" Ігор Луценко, передають Патріоти України. За його словами, набір здійсню...