Шлях до зірок: Virgin Galactic презентувала орбітальний корабель для туристичних турів Unity (фото, відео)

Презентація VSS Unity пройшла з розмахом.

Назву корабля запропонував Стівен Хокінг. Фото: nr2.com.ua

Американська компанія Virgin Galactic представила новий пілотований космічний корабель серії SpaceShipTwo, який отримав назву Unity. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Річард Бренсон презентує SpaceShipTwo. Фото: nr2.com.ua

Пристрій призначений для доставки на навколоземну орбіту (понад 100 кілометрів) до шести чоловік, не рахуючи двох пілотів, за одну поїздку. SpaceShipTwo здатний розвивати швидкість, що в три рази перевищує швидкість звуку в атмосфері. Очікується, що Unity буде використовуватися для відправки туристів в космос, де вони зможуть протягом трьох хвилин перебувати в невагомості. Вартість квитка для однієї людини оцінюється в 250 тисяч доларів.

Назву для корабля запропонував британський фізик-теоретик Стівен Хокінг, який виявив бажання стати одним з перших космічних туристів Virgin Galactic.

Презентація Unity відбулася в пустелі Мохаве в Каліфорнії. Її вів голова компанії Virgin Galactic Річард Бренсон. Найближчим часом почнуться наземні і льотні перевірки Unity. Новий VSS Unity був «охрещений» однорічної онукою Бренсона, яка за допомогою дорослих розбила об його борт пляшку молока. Новий корабель створений на основі попередньої версії SpaceShipTwo, яка зазнала аварії 31 жовтня 2014 року під час випробувального польоту.

Причин побоюватися того, що корабель розділить трагічну долю попередника, небагато: як показало розслідування, загибель VSS Enterprise стала результатом помилки пілота. Елсбері занадто рано розкрив на кінчиках крил корабля «пір'я» системи повернення. Однак компанія Scaled Composites, один з ключових розробників кораблів, все одно взяла частину провини на себе, заявивши, що в майбутньому передбачить таку помилку і захист від неї. Вже в новому VSS Unity ця небезпека врахована і усунена.

Перший власник мужньо прийняв свою долю: Годинник найбагатшого пасажира Титаніка продали на аукціоні за грубі гроші, вшестеро перевищивши первісну ціну лота

вівторок, 30 квітень 2024, 4:15

Золотий кишеньковий годинник, який носив найбагатший пасажир Титаніка, був проданий за 1,2 млн фунтів стерлінгів. Це вшестеро дорожче за початкову суму. Про це повідомляє The Guardian. . Годинник був проданий в суботу приватному колекціонеру з США на...

Ворогу бракує сил: Мешканців Маріуполя вербують на війну проти України

вівторок, 30 квітень 2024, 1:45

В окупованому Маріуполі російські силовики просто на вулицях агітують людей вступати до лав військ РФ. Поліцейські та військові окупаційної армії зупиняють автівки та пропонують одразу на місці підписати контракт, передають Патріоти України. . Про це ...