Шокуючі цифри! Названо кількість людей, які щорічно помирають через стійкість до антибіотиків в Європі

Медики закликають не використовувати антибіотики без призначення лікаря.

За даними дослідження, стійкість до антибіотиків викликає 33 тис. смертей на рік в Європі, повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву Європейської комісії.

Так, стійкість, або резистентність, до антибіотиків виникає через неправильний або недоцільний прийом таких препаратів.

За наведеними результатами нового дослідження "Євробарометра" щодо знань про антибіотики та загальних тенденцій їх використання, 32% респондентів використовували антибіотики протягом останніх 12 місяців, причому 20% з них приймали такі препарати у випадку застуди або грипу. 7% опитаних приймали такі ліки без відповідного медичного призначення або навіть візиту до лікаря.

Нагадаємо, минулого року Всесвітня організація охорони здоров’я провела найбільший за останні 40 років перегляд своїх рекомендацій щодо антибіотиків та розділила їх на три групи. Експерти ВООЗ розподілили антибіотики на три групи - ACCESS (доступний), WATCH (уважний, пильний) і RESERVE (запасний, резервний) - із рекомендаціями, коли їх використовувати.

На Київщині 5 підлітків "запросили в гості" та зґвалтували малолітню дівчинку

субота, 20 квітень 2024, 18:15

У Київській області судили 5 підлітків через групове зґвалтування малолітньої дівчини. Серед підозрюваних - дорослий хлопець, студентка 1 курсу училища, яка має на утриманні дитину, учень 9 класу та дві учениці 8 і 9 класів. Про це йдеться у вироку Вас...

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...