Шокуючий результат: Скільки за ринковим тарифом коштує робота по дому української дружини

Чоловіки такого не чекали.

Як часто українська жінка в декреті або просто домогосподарка може почути від чоловіка, що він єдиний годувальник, а вона "весь день вдома сидить"? Журналісти одного з видань на прикладі молодої сім'ї зі столиці вирішили підрахувати, скільки отримувала б дружина, якби всі її домашні обов'язки оцінювалися за ринковими тарифами. Про це повідомляє segodnya.ua, повідомляють Патріоти України.

Героїня експерименту - Дар'я Томченко - раніше працювала дизайнером сайту, зараз вона в декреті, їх маленькому синові 4 місяці.

"Кілька разів в день потрібно робити вологе прибирання, тому що дитина маленька, а квартира невелика - пил збирається постійно", - говорить молода мама. Середня заробітна плата покоївки в Києві за один день - 550 гривень. Прання та прасування оплачуються окремо. Якщо говорити про догляд за малюком - помити, нагодувати, переодягнути - мінімум 8 годин на день (поки чоловік на роботі) - це 400 гривень (середня зарплата няні на годину становить 50 грн).

Що стосується приготування їжі, то Дарина зазначила, що проводить на кухні близько 3 годин щодня. На продукти в тиждень сім'я витрачає близько 900 гривень. Кухар Лілія, у якій попросили оцінити працю домогосподарки, зазначила, що за кожну приготовану страву вона бере таку ж вартість, скільки витратила на продукти.

"Наприклад, якщо я готую курку, яку купую за 60 гривень, то, відповідно, на виході вона буде 120 гривень", - говорить експерт. У підсумку, згідно з ринковими тарифами, за один тиждень молодій мамі платили б більше, ніж 7 тисяч гривень. "Я думав кілька тисяч в місяць максимум! Але не 7,5 тисяч на тиждень!" - прокоментував результати підрахунків чоловік Дарини.

Працювали на ворога: СБУ затримала агентурну групу ФСБ, яка готувала масовані авіаудари по Україні напередодні Великодня

понеділок, 6 травень 2024, 15:57

Служба безпеки затримала агентурну групу ФСБ, яка готувала координати для масованих авіаобстрілів Київської, Черкаської, Полтавської, Вінницької та Кіровоградської областей напередодні Великодня, передають Патріоти України. Серед пріоритетних цілей вор...

Мобілізація в Україні триває: Жінкам яких спеціальностей потрібно оновити дані у ТЦК

понеділок, 6 травень 2024, 15:38

Згідно із законом про мобілізацію, жінки цілої низки спеціальностей після 18 травня також повинні оновити свої дані в ТЦК, передають Патріоти України. Зокрема, ідеться про представниць таких спеціальностей як фізична терапія, медична та психологічна ре...