Штрафувати по-новому: У Києві створюється "елітний підрозділ" інспекторів з паркування

Інспектори з вищою освітою не братимуть ніяких грошей на руки, матимуть високу зарплатню і певно технічні засоби контролю для ускладнення підкупу

Наприкінці вересня набув закон про реформування паркувань

Інспекція з паркування в місті Києві має почати виконувати свої функції у 2019 році, повідомив заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, керівник інспекції з паркування Дмитро Рахматуллін у програмі Радіо Свобода «Свобода в деталях», зазначають Патріоти України.

Уже близько 10 людей пройшли конкурс на інспекторів, всього в планах найняти близько 90. Він додає, що конкурс на посаду проходить за досить суворими вимогами.

Зарплата інспектора складатиме від 10 тисяч гривень. Мотивувати працівника планують і за рахунок запровадження підвищувального коефіцієнту. Інспектори не матимуть права напряму працювати із фінансами, лише фіксуватимуть порушення і виписуватимуть штрафи, розповів Рахматуллін.

«Чому так довго йде набір? Ми хочемо створити певний елітний підрозділ, які будуть порядними, ідейними людьми, які будуть вболівати за свою справу і не втягуватися в корупційну складову цього питання. В іншому випадку – адміністративне покарання і я, як прибічник радикальних дій, звільняв би таку людину. Ми набираємо людей з вищою освітою», – наголошує заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

У планах спочатку проводити роз'яснювальну роботу серед водіїв, роздавати пам'ятки про правила паркування і наслідки їхнього порушення і вже останнім етапом буде штрафування та евакуація автівок. Запровадження системи штрафів стане можливим після появи в Україні сертифікованих приладів для фото- і відеофіксації таких порушень, зазначає Дмитро Рахматуллін.

У містах України з’явилися інспекції з паркування восени 2018 року. Це стало можливим завдяки закону про реформування паркувань, який набув чинності наприкінці вересня.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...