Штрафи і заборони: Названо міста світу, в яких не раді туристам (фото)

У деяких містах туристичний потік привів до такого явища, як "overtourism". Це означає, місто не може або не хоче приймати всіх бажаючих.

Місцеві жителі зустрічають туристів з плакатами "Відправляйтеся додому", а влада підвищує податки, штрафи, забороняє мандрівникам їздити на велосипедах і пити алкоголь. Журналісти назвали список міст, в яких туристам не раді, передають Патріоти України.

Венеція (Італія)

У 2017 році на 633 тисячі жителів довелося 5,3 мільйона туристів. Влада міста ввела штрафи за купання в каналах, їзду на велосипеді і неприбране сміття.

Барселона, (Іспанія)

В іспанському місті жителі влаштували акцію протесту, яка була спрямована на боротьбу з напливом туристів.

Амстердам (Нідерланди)

Влада міста заборонила будівництво нових готелів і збільшила туристичний податок.

Дубровник (Хорватія) і Санторіні (Греція)

Тут теж туристам не дуже раді. Влада Дубровника (Хорватія) і Санторіні (Греція) ввели квоти на туристичний потік. Тепер ці міста можуть відвідати не більше восьми тисяч гостей в день.

Боракай (Філіппіни)

А цей філіппінський острів закрили на шість місяців через забруднення, починаючи з кінця квітня 2018 року.

Опублікував: Олег Устименко

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...