Штрафи і заборони: Названо міста світу, в яких не раді туристам (фото)

У деяких містах туристичний потік привів до такого явища, як "overtourism". Це означає, місто не може або не хоче приймати всіх бажаючих.

Місцеві жителі зустрічають туристів з плакатами "Відправляйтеся додому", а влада підвищує податки, штрафи, забороняє мандрівникам їздити на велосипедах і пити алкоголь. Журналісти назвали список міст, в яких туристам не раді, передають Патріоти України.

Венеція (Італія)

У 2017 році на 633 тисячі жителів довелося 5,3 мільйона туристів. Влада міста ввела штрафи за купання в каналах, їзду на велосипеді і неприбране сміття.

Барселона, (Іспанія)

В іспанському місті жителі влаштували акцію протесту, яка була спрямована на боротьбу з напливом туристів.

Амстердам (Нідерланди)

Влада міста заборонила будівництво нових готелів і збільшила туристичний податок.

Дубровник (Хорватія) і Санторіні (Греція)

Тут теж туристам не дуже раді. Влада Дубровника (Хорватія) і Санторіні (Греція) ввели квоти на туристичний потік. Тепер ці міста можуть відвідати не більше восьми тисяч гостей в день.

Боракай (Філіппіни)

А цей філіппінський острів закрили на шість місяців через забруднення, починаючи з кінця квітня 2018 року.

Опублікував: Олег Устименко

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...