Шукав смерті: Самотній пенсіонер у Красногорівці хотів загинути від обстрілу

Літній чоловік 1,5 роки просидів у холодній квартирі, у нього почалася трофічна виразка ноги.

Ілюстрація:espreso.tv

Волонтери Гуманітарної місії "Пролісок" евакуювали з прифронтової Краногорівки самотнього літнього чоловіка, який більше двох років жив в обстрілюваному районі міста. При цьому в його квартирі не було центрального опалення, а також водопостачання та газу. Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook керівник місії Євген Каплін, зазначають Патріоти України.

8.06.2016 р на "гарячу лінію" Гуманітарної місії "Пролісок" надійшло звернення від Федорова Н. В., який проживає в м Красногорівка Мар'їнського району Донецької області з повідомленням, що він з травня 2014 р він проживає в неопалюваній квартирі і потребує лікування ноги, а соціальні служби не провідують його.

8.06.2016 виїздом на місце проживання Федорова Н.В. координатора Гуманітарної місії Є.Капліна і координатора штабу в Мар'їнському районі Т.Любаровою встановлено, що літній чоловік проживає один у своїй квартирі, яка візуально має руйнування, в мікрорайоні Сонячний (територія, підконтрольна уряду України, околиця міста, максимально наближена до лінії зіткнення, і території "ДНР", зона бойових дій) без центрального опалення, водопостачання та газового постачання з травня 2014 р. Соціальні служби належний догляд за літньою людиною не роблять.

У Федорова Н.В. відсутні кошти на лікування, безкоштовне медичне лікування йому не надається. Федоров Н.В. пов'язує своє захворювання з тим, що його квартира не опалюється вже понад 2 роки.

Микола Володимирович звернувся з проханням про допомогу в переміщенні з міста Красногорівка для проходження лікування запалення ноги. В результаті захворювання ніг його рух протягом останніх 1,5 року утруднено.

9.06.2016 р Федоров Н.В. був переміщений із зони бойових дій в Броварський район Київської області в "Хоспіс для літніх людей", куди дістався 10.06.2016 р і був узятий під опіку.

13.06.2016 р Федоров Н.В. призначений на стаціонарне лікування в Броварську районну лікарню. У Федорова Н.В. діагностовано трофічні виразки на правій нозі.

Переміщення і лікування оплачується за рахунок приватних пожертвувань Гуманітарної місії "Пролісок".

Волонтер і керівник хоспісу для переселенців Олег розповідає, що найгірше живеться людям похилого віку в сірій зоні

Як повідомив Олег Горбачов, переселенець, який відкрив під Києвом хоспіс для луганських стареньких, дідусь з Красногорівки розповідав, що виходив на балкон і чекав, коли прилетить осколок снаряда. Він шукав смерті, бо 1,5 роки просидів у холодній квартирі, у нього почалася трофічна виразка ноги.

У підсумку він все ж зателефонував волонтерам, і ті його забрали, поклали в лікарню, зараз дідуся лікують. У нього з'явилася надія, він зрозумів, що він комусь потрібен.

Українці через приморозок можуть залишитися без молодої картоплі та інших овочів (відео)

неділя, 5 травень 2024, 19:01

Великодні приморозки завдали чимало збитків селянам. У східних, північних і навіть південних регіонах в людей померзла городина. Так, Марія Луцькова з Сумщини показала у Tik-Tok свій город, передають Патріоти України. У жінки померзли картопля, перець,...

В США існує "місто-долгожителів" Лома-Лінда: Чим харчуються його мешканці

неділя, 5 травень 2024, 18:52

В США існує "місто-долгожителів" Лома-Лінда і його мешканка розкрила свій раціон. Можливо, саме у її звичці харчуватися хтось знайде відповідь, чому американці з цієї "блакитної зони" живуть довше приблизно на десять років, ніж решта населення Америки,...