7 видів раку: Медики озвучили страшну правду про алкоголь

Знизити ризики можна, припинивши вживати алкоголь.

Ілюстрація: tv.ua

Вживання алкоголю може загрожувати розвитком семи видів раку, зокрема раку молочної залози. Про це свідчать дані Всесвітньої організації охорони здоров'я, повідомляють Патріоти України.

"Основним канцерогенним компонентом алкоголю є етанол, що міститься у всіх типах алкогольних напоїв. Етанол пошкоджує клітини таким чином, що робить їх більш схильними до злоякісних змін", - повідомили вчені.

При цьому алкоголь впливає на жіночі гормони, стимулює розростання клітин і збільшує ризик раку молочної залози. Медики впевнені, що жінка, що випиває чотири келихи вина щодня, збільшує ризик розвитку раку молочної залози на 50%.

"Безпечної" дози алкоголю не існує, тобто навіть невеликі обсяги споживання несуть ризик для здоров'я ", - додали в ВООЗ. При цьому процес не є незворотнім.

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...