"Сіра зона, втікають люди": Російський економіст пояснив, чому "ЛДНР" приречені

Незважаючи на фінансування з боку Росії окупованих територій "Л/ДНР", економіка на територіях, де йде війна і процвітають фінансові зловживання, далека від стабільної, повідомляютьПатріоти України.

Так, російський економіст Дмитро Некрасов заявив, що ті $2 млрд, які РФ витрачає на утримання Донбасу — це смішні для бюджету гроші, які, втім, не допомагають економіці фейкових республік процвітати.

"Зрозуміло, що економіка в блокованому анклаві, який перебуває у стані військових дій, не найкраща. Відповідно, те, що звідти втікають люди, — це правильно. Порівняно з тим, що хотіла б отримувати влада "Л/ДНР", природно їм надсилають менше, ніж вони хотіли б", — говорить економіст.

Разом із тим, на окупованих територіях процвітають корупція і контрабанда, гроші, які виділяються, просто не доходять до звичайних людей, вважає він.

"Таке завжди відбувається у такий сірій зоні, звичайно, існують якісь масштабні зловживання, я не знаю таких фактів, але вся логіка речей говорить про те, що загалом так повинно бути. У місцях таких конфліктів завжди хтось на цьому наживається і зрозуміло, що крім фінансувань із РФ, є ж іще різноманітна контрабанда, торгівля зброєю, виробленою продукцією і так далі", — зазначив Некрасов.

Джерело: Обозреватель

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...