Скандал набирає обертів: СТБ може відмовитися від проведення нацвідбору на "Євробачення"

Телеканал СТБ може відмовитися від організації національного відбору на "Євробачення" через скандал зі співачкою Maruv (Анна Корсун). Про це заявила прес-служба каналу, повідомляють Патріоти України.

"Чотири роки СТБ проводить Нацвідбір за правилами, затвердженими НСТУ. СТБ проводить відбір і його трансляцію за власні гроші. Три роки ми надавали підтримку переможцю національного відбору. Ця підтримка в тому числі включала підготовку номера та інший супровід під час поїздки і участі в конкурсі. ...З огляду на ситуацію, що склалася, ми будемо міркувати над тим, чи є нам сенс надалі брати участь у проведенні національного відбору на Євробачення", - заявили в СТБ.

На думку каналу, скандал навколо Maruv свідчить про необхідність змін у конкурсі, і якщо непідписання контракту зі співачкою пов'язане з її громадянською позицією, цей момент потрібно вказувати в правилах.

"При цьому відразу виникають три питання: 1) якою має бути процедура перевірки артистів і їхніх сімей на громадянську позицію, графік гастролей, приватні концерти, співпрацю з російськими музикантами тощо; 2) чи відповідає вона демократичним підходам, прийнятним для цивілізованого суспільства; 3) хто це буде робити? Адже завдання телеканалу - виробництво і трансляція, а перевіряти мають інші служби", - заявили в СТБ.

Телеканал підкреслив, що не пов'язаний з підписанням договору з переможцем нацвідбору і не знає, які пункти і вимоги він включає. Хто поїде на Євробачення замість Maruv, в СТБ теж не знають. Гроші за SMS, відправлені на підтримку Maruv, глядачам не повернуть. Але канал готовий передати їх на благодійність.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...