Скандал навколо "Національних дружин": Стало відомо, хто купує одяг активістам і чому він схожий на форму "Беркута"

Ілюстрація: 5.ua

Куртки членам ГО "Національні дружини" шиють на замовлення і члени організації самі викуповують їх. А схожість форми активістів до одягу "Беркуту" пояснюється тим, що схожий камуфляж є світовою практикою. Про це в інтерв'ю "Українській правді" розповів один із засновників ГО "Національні дружини" Юрій Капля, повідомляють Патріоти України.

"Що до того, нібито наша форма схожа на уніформу "Беркута", то "Азов" свою військову техніку розмальовує в камуфляж "уламок". Він схожий на шматки розбитого скла", – пояснив Капля.

"Ходити в місті у військовому камуфляжі неправильно. Є світова практика – використання в камуфляжі для вулиць білого, сірого, чорного кольорів. Тобто ми вибрали дизайн "уламок", але в іншій кольоровій гамі", – додав він.

Капля також розповів, що собівартість однієї куртки "дружинника" становить 600 гривень. А загалом активісти замовили близько тисячі таких курток на загальну суму 600 тисяч гривень.

"Є людина, яка володіє магазином "Мілітаріст", має свій бренд M-TAC. Ми спеціально вибрали дизайн "анорак" (куртка з капюшоном, без розрізу з блискавкою попереду, що надягається через голову, – ред.) тому що немає фурнітури, менша собівартість", – пояснив один із засновників "Національних дружин".

Він також зазначив, що організація існує за рахунок допомоги від представників бізнесу, "які симпатизують азовському руху". "У нас велика мережева структура по всій Україні, централізовано ніяких фінансових вливань по суті немає. Ми проти допомоги готівкою – нам потрібні форма, пальне для машин, таке інше", – розповів Капля.

"Нацдружинник" також запевнив, що не існує договору між підприємцями та активістами організації, які нібито обіцяють "кришу" в обмін на допомогу.

Нагадаємо, в Україні почала діяти громадська організація "Національна дружина". Офіційно її склад – близько тисячі осіб. ГО є крилом політичної партії "Національний корпус", яка пов’язана з полком "Азов". Представники організації збираються охороняти порядок на вулицях та обороняти країну від зовнішньої агресії.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.