Скандал триває: СТБ пояснив, як MARUV потрапила у нацвідбір на "Євробачення"

Телеканал СТБ, який 4 роки проводить нацвідбір на Євробачення, заявляє, що співачка Maruv потрапила на конкурс за погодженням з Національною суспільною телерадіокомпанією України. Про це йдеться у заяві СТБ стосовно ситуації навколо фіналу Нацвідбору, повідомляють Патріоти України

Повідомляється, що цього року на конкурс надійшло 860 пісень, з яких був сформований пріоритетний список і обрані 16 півфіналістів.

"Коли напередодні жеребкування з’ясувалося, що Tayanna відмовляється від участі у відборі, нам довелося терміново узгоджувати заміну. Кандидатуру Maruvнапередодні жеребкування також погодив представник НСТУ", - йдеться в повідомленні.

В СТБ наголосили, що у правилах проведення нацвідбору на Євробачення, які затверджені НСТУ, немає жодного пункту, який стосується громадянської позиції артиста, його гастролей у РФ, професійних чи родинних зв’язків.

"За 4 роки необхідність внесення такого пункту не ставилася", - йдеться в заяві. Разом з тим в СТБ додали, що наразі країні гостро стоїть питання, який артист може чи не може представляти Україну на Євробаченні.

"Це питання потребує врегулювання, аби не допустити подібних дискусій під час майбутніх нацвідборів. При цьому одразу виникають три питання: 1) якою має бути процедура перевірки артистів та їх родин на громадянську позицію; 2) чи відповідає вона демократичним підходам, прийнятним для цивілізованого суспільства; 3) хто це буде робити? Адже задача телеканалу – виробництво і трансляція, а перевіряти мають інші служби", - наголосили в СТБ.

В СТБ додали, що після того, як країна обирає переможця нацвідбору, артиста передають НСТУ. "Подальшу комунікацію, узгодження переможця і, зокрема, підписання всіх угод, Суспільне веде безпосередньо з артистом. Як виглядає цей договір, які пункти і вимоги він включає, чи різняться ці угоди кожного року – нам невідомо", - відзначили в СТБ.

Телеканал наголосив, що ситуація з непідписанням угоди з Maruv є сигналом про те, що потрібно змінювати правила відбору.

"Необхідно опрацювати та зафіксувати засадничі принципи партнерства заради уникнення подібних випадків у майбутніх Нацвідборах", - йдеться в заяві.

Зокрема, канал пропонує, щоб усі умови, які виконавець пісні муситиме підтвердити у випадку перемоги у нацвідборі, повідомляли йому до подачі заявки на конкурс, і щоб будь-які додаткові умови під час самого відбору були заборонені.

"Ми будемо розміркувати над тим, чи є нам сенс надалі брати участь у проведенні національного відбору на Євробачення. Телеканал СТБ готовий підрахувати кошти, витрачені у фіналі глядачами на смс-голосування та направити їх на благодійність", - підсумував телеканал.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...