Скасування вихідних 8 березня та 9 травня: Стець зробив різку заяву

Міністр переконаний, що перед тим, як скасовувати чи засновувати нові свята треба запитати самих українців.

Юрій Стець. Фото: ЖЖМіністр інформаційної політики Юрій Стець прокоментував можливість скасування таких державних свят як 8 березня та 9 травня. Про це він сказав в ефірі одного з телеканалів, повідомляють Патріоти України.

"У моїй родині 8 березня не святкують. Якщо говорити про 9 Травня, я не вважаю, що повинне бути свято, коли загинули десятки мільйонів людей. Це повинен бути День пам'яті, він у нас же 8 травня. Це моя суб'єктивна думка", – сказав Стець.

При цьому він додав, що перед тим, як скасовувати чи засновувати нові свята треба запитати самих українців.

"Я не думаю, що можна штучно нав'язувати або відбирати свята. питання в тому, чи повинно це бути червоним днем у календарі, це ми повинні вирішити. Питання ще не було в порядку денному. Це право людини, відзначати або не відзначати те або інше свято", – прокоментував міністр.

Нагадаємо, глава Інституту національної пам'яті (УІНП) Володимир В'ятрович заявив, що підготував проект закону, згідно з яким хочуть піддати декомунізації і державні свята. Йдеться, зокрема про вихідний 8 березня та 9 травня.

Норвегія почала відмовляти у захисті певним категоріям українців: Що відбувається

п’ятниця, 27 вересень 2024, 6:30

Норвегія вже відмовила у тимчасовому захисті кільком українцям, які або походять з "безпечних" регіонів, або не проживали в Україні на момент вторгнення Росії у 2022 році, передають Патріоти України. Уряд Норвегії оголосив про низку заходів жорсткої ек...

"Голь на выдумку хитра": Окупант без ніг зробив собі протези з порожніх пляшок, оскільки "наддержава" не запропонувала нічого кращого (відео)

п’ятниця, 27 вересень 2024, 6:20

Російським загарбникам, які залишили свої кінцівки в Україні, не вистачає протезів, у зв’язку з чим виникає потреба робити щось самотужки, використовуючи для цього будь-який мотлох, зазначають Патріоти України. Так, у соцмережах з’явилося відео з війсь...