"Схилімо голови перед світлою пам'яттю воїнів! Попри все - в цій війні треба перемогти!": У мережі згадують річницю трагедії під Іловайськом

За офіційними даними, в боях під Іловайськом загинули 366 військовослужбовців ЗСУ, а також інших залучених до АТО підрозділів.

Сьогодні минає річниця Іловайської трагедії. Ілюстрація:gazeta.dt.ua

Напередодні Дня Незалежності України в соцмережах обговорюють трагічну для України дату - другу річницю Іловайського котла. Про це пише Обозреватель, інформують Патріоти України.

Два роки тому в ці дні Київ так само готувався до святкового параду, а в цей час на сході розгортався драматичний бій за Іловайськ. В середині серпня 2014 року українські військові зуміли взяти під свій контроль більшу частину Іловайська.

Місто має стратегічне значення: зайнявши його, сили АТО змогли б заблокувати бойовиків в Донецьку. Але 23-24 серпня Росія ввела під Іловайськ свої війська, в результаті чого угруповання українських військових виявилося оточеним.

За офіційними даними, в боях під Іловайськом загинули 366 військовослужбовців ЗСУ, а також інших залучених до АТО підрозділів. У річницю трагічних подій в соцмережах згадують загиблих бійців АТО.

Арсен Аваков:

"Сьогодні роковини Іловайська, день пам'яті загиблих бійців спецпідрозділів МВС і поліцейських. Схилімо голови перед світлою пам'яттю воїнів! І ще - попри все - в цій війні треба перемогти!"

Володимир Мартиненко:

"Саме цього дня рівно два роки тому наші війська почали покидати Іловайськ. Саме в той день небо над Україною заповнили тисячі душ Героїв неоголошеної війни. Це була страшна трагедія. Ще страшніше те, що вона не розслідувана досі.

Згадаємо сьогодні хвилиною мовчання загиблих Героїв. Схилимо голови у пам'яті про них. І запалимо свічку. Це те найменше, що ми можемо зробити. Герої не вмирають! Слава Героям!!"

Тетяна Панфілова:

Герои не умирают. Они остаются вечно в нашей памяти и памяти потомков. Слава ГЕРОЯМ!

Була розбита губа, синці та кров: Спливли нові подробиці смерті чоловіка в ТЦК Кривого Рогу

четвер, 9 травень 2024, 11:28

Рідні померлого в Саксаганському районному ТЦК Кривого Рогу чоловіка приїздили до моргу на упізнання його тіла. Вони кажуть, що воно в синцях і крові. Про це пише "Суспільне". Як розповіла мати померлого Тетяна Зайцева, жодних документів про смерть син...

Відмова від повістки та неявка до ТЦК: В Україні підняли штрафи для ухилянтів

четвер, 9 травень 2024, 10:28

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні законопроект №10379 про посилення відповідальності за військові правопорушення. Який, зокрема, в кілька разів підвищує штрафи для ухилянтів. Таким чином, сьогодні відповідний законопроект парламентарі ух...