Скоро похорони? Путіну збудували справжній катафалк (фото)

Екстер'єр новинки викликає виключно похмурі почуття, зазначають у соціальних мережах.

Володимир Путін. Фото: informator.news

У соціальних мережах активно обговорюють дизайн нових автомобілів проекту "Кортеж", якими російські чиновники збираються замінити німецькі Mercedes в гаражі президента країни Володимира Путіна, повідомляють Патріоти України з посиланням на by24.org.

Причина інтересу зрозуміла: дизайн однієї з моделей, необережно опублікований 23 грудня державним російським інформагентством "РИА Новости", занадто нагадує похоронний катафалк.

Як раніше повідомлялося, проект "Кортеж" складається з трьох моделей представницького класу - седана, лімузина і мінівена. Очевидно, в мережу просочився саме дизайн останнього. У 2015 році російські чиновники, відповідальні за реалізацію ідеї, озвучили навіть суму коштів, які передбачалося витратити на розробку - 11,5 мільярда рублів.

Однак чи то з почуття патріотизму до роботи не допустили нормальних західних дизайнерів, чи їх вітчизняні колеги вирішили проявити небачений досі чорний гумор, але екстер'єр новинки викликає виключно похмурі почуття.

Втім, як повідомив журналістам глава Мінпромторгу Росії Денис Мантуров, який керує проектом, "автомобілі почнуть надходити в президентський спецгараж вже з дня на день". До слова, за зізнанням чиновника, виділених грошей на розробку не вистачило - в процесі сума збільшилася до 12,4 мільярда рублів.

Раніше на вітчизняних автомобілях Володимир Путін якщо і пересувався, то виключно під час піар-заходів - наприклад, він подорожував по російських дорогах за кермом жовтої "Лада Калина", що знімали і показували всі федеральні телеканали. В інший час він вважає за краще броньовані німецькі лімузини Mercedes.

До слова, проект "Кортеж" - вже не перша спроба російських автомобілебудівників догодити вищій владі країни. Попередній зразок урядового "членовоза" ЗІЛ-4112Р Володимиру Путіну не сподобався, а єдиний зібраний екземпляр в результаті в лютому 2016 року опинився на американській торговельній площадці Hemmings, де за нього просили 1,2 мільйона доларів США. Чи вдалося кремлівським чиновникам в результаті продати президентський лімузин вітчизняного виробництва, так і залишилося невідомим.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...