Скрепи лютують: У польському містечку демонтують пам’ятник радянським воїнам, загиблим у Другій світовій

За проектом польського уряду, монумент встановлять в новому музеї пам'яток подяки Радянської Армії під відкритим небом. Але в Росії істини не чують.

Пам’ятник із Санока перевезуть в новий музей в Польщі.Фото: ria.ruМісцева влада прийняла відповідне рішення, і найближчим часом монумент подяки Червоної Армії буде демонтовано. Мер міста Тадеуш Петро розповів, що все не так драматично, як Росія описує, повідомляють Патріоти України з посиланням на Диалог.

Дійсно, пам'ятник планують демонтувати, оскільки надійшла низка звернень від громадськості, в тому числі від воїнів Армії Крайової та Спілки Сибіряків, і, враховуючи ці настрої, Жешувський інститут національної пам'яті дав відповідний дозвіл. Також влада Санока отримали дозвіл воєводи на демонтаж пам'ятника в квітні поточного року, однак нічого з ним не робили, оскільки вирішували його подальшу долю.

Була версія перемістити його на кладовищі поховань радянських воїнів, але комітет охорони пам'яті битв був проти. В результаті майбутнє місце для пам'ятника Червоної Армії визначив Краківський інститут національної пам'яті.

Організація зобов'язалася знайти місце для установки в майбутньому і перевезти його в цілісності і в подальшому встановити його в музеї пам'яток подяки Радянської Армії під відкритим небом. В цей новий музей, за проектом польського уряду, звезуть комуністичні символи та пам'ятники зі всієї країни. Всього в країні таких монументів 229.

В Росії тим часом піднялася неймовірна істерика з цього приводу. Російська пропагандистська машина перекрутила факти про демонтаж і перенесення пам'ятника, заявивши, що його викинуть куди попало. Історичне товариство РФ вже закликало не демонтувати та не знищувати пам'ятник радянським воїнам.
Сергій Лавров пішов ще далі у висловлюваннях і назвав Польщу "лідером європейської гонки осквернення радянських солдатів".

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...