Скрепи не вгомоняться: УПЦ МП вирішила судитись з Мінкультом

Київська православна церква Московського патріархату подала до Окружного адмінсуду Києва позов до Міністерства культури через вимогу вказати у своїй назві приналежність до Росії, повідомляють Патріоти України.

В УПЦ МП хочуть скасування відповідного наказу Мінкульту, яким затвердили перелік релігійних організацій, що мають вказувати у назві свою причетність до регілійних організацій країни-агресора Росі, йдеться на сайті суду.

Окрім того, церква просить визнати протиправним розміщення в "Урядовом кур’єрі" переліку таких церков. Наразі суд вирішує питання про відкриття адміністративного провадження у справі.

20 грудня 2018 року Верховна Рада схвалила відповідний закон, який зобов'язує УПЦ МП протягом трьох місяців вказати у її назві приналежність до РПЦ. Згодом цей закон підписали спікер Андрій Парубій та президент Петро Порошенко.

У Мінкульті попереджували, що якщо Українська православна церква Московського патріархату відмовиться виконувати закон про перейменування в Російську православну церкву, то держава зробить це самостійно.

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...