Скрепи по-білоруськи: У Вітебську мати ледь не задушила сина-інваліда за відмову молитися

Проти жінки порушена кримінальна справа.

У Вітебську (Білорусь) жінка, яка фанатично сповідувала православ'я, систематично била свого неповнолітнього сина, коли він відмовлявся молитися і постити. Дитина була інвалідом, повідомляють Патріоти України з посиланням на by24.org.

Відзначається, що жінка працювала у церковній лавці. Проти неї порушено кримінальну справу за статтею 186 ("Погроза вбивством") КК Білорусі. У даний час дитину вилучено з сім'ї і поміщено в соціально-педагогічний притулок, де її життю і здоров'ю ніщо не загрожує.

"Мати неповнолітнього є глибоко віруючою людиною, - розповіла журналістам старший помічник прокурора Вітебська, молодший радник юстиції Ольга Корольова. - Жінка дотримувалася всіх церковних постів і при найменшій можливості відправлялася в паломництва. Свою віру вона намагалася прищепити і синові, не враховуючи, однак, що хлопчик не готовий годинами молитися і на кілька тижнів відмовлятися від певної їжі.

Суворе дотримання всіх релігійних вимог матері завдавало дитині нестерпні моральні і фізичні страждання, так як він інвалід. При цьому мати жорстоко карала сина за відмову від молитви або поста. Наприклад, 30 липня, коли хлопчик черговий раз відмовився молитися, вона вдарила його по голові книгою і головою об парту. Потім завдала близько 5 ударів скляною банкою по голові. Після цього жінка повалила дитини на підлогу, сіла зверху, обхопила його шию руками і стала душити, погрожуючи при цьому вбивством".

Жінці може загрожувати покарання у вигляді обмеження волі на 2 роки або позбавлення волі на той самий строк.

"Добре, що став на міну": Мати російського окупанта зраділа, що син повернувся з фронту інвалідом

неділя, 5 травень 2024, 21:30

Російський окупант Олексій Воронін пішов вбивати українців через борги і кредити. Додому загарбник повернувся без кінцівки, але радіє, що отримав мільйони компенсації та купив квартиру. Історію "трьохсотого" окупанта розповів Юрій Бутусов, передають Па...

Російський футболіст поскаржився на ромів та маленьку зарплату в Словаччині

неділя, 5 травень 2024, 20:50

Російський футболіст Микита Глушков розповів, що його шокувало під час виступів у Словаччині, передають Патріоти України. «У словацькому місті Требішов було населення близько 30 тисяч, і третина – роми. Вечорами було небезпечно гуляти – раптом хтось із...