Скрепи шаленіють: У Росії відродили премію Леніна

Так звана премія присуджуватиметься з 2020 року раз у п'ять років як одному лауреату, так і колективу.

Фото: kp.ua

В Ульянівській області заснована Губернаторська премія імені організатора більшовіцького перевороту Володимира Леніна Про це на своїй сторінці у Facebook написав губернатор області Сергій Морозов, повідомляють Патріоти України.

Він нагадав, що 20 квітня 1966 року був підписаний Указ Президії Верховної Ради СРСР про присвоєння ордена Леніна Ульянівській області.

"Аж до кінця радянської епохи ця нагорода залишалася найвищою. Своє майбутнє ми будуємо на принципах наступності, патріотизму, любові до Батьківщини. Ми маємо намір зберігати і використовувати те найкраще, що було в нашій історії. Саме тому сьогодні я оголосив про відродження Ленінської премії та підписав Указ "Про Губернаторську премію імені В.І. Леніна", - зазначив Морозов.

Губернатор підкреслив, що так звана премія присуджуватиметься з 2020 року раз у п'ять років як одному лауреату, так і колективу "за видатний внесок в дослідження в галузі гуманітарних та суспільних наук або за творчі досягнення в літературі та сфері мистецтв, реалізованих на території Ульяновської області, що сприяють проривної соціально-економічного розвитку регіону".

"Ми почали підготовку до ювілею нашого знаменитого земляка, тому сьогодні я затвердив "дорожню карту" з підготовки та проведення на території Ульяновської області в 2018-2020 рр. заходів, присвячених святкуванню 150-річчя від дня народження В. І. Леніна. Це майже 150 заходів і подій: соціально-культурні, туристичні проекти, суспільно-політичні заходи, дії по модернізації інфраструктури, будівель, об'єктів, пов'язаних з життям і діяльністю нашого земляка", – розповів можновладець.

ТОП-5 найбезпечніших країн на випадок, якщо почнеться Третя світова війна

четвер, 18 квітень 2024, 11:28

У час, коли загроза Третьої світової війни щороку зростає на фоні військової агресії в Україні, Ізраїлі та конфлікту в Таїланді британці задумалися над країнами, де можна безпечно перечекати так званий апокаліпсис, передають Патріоти України. Як зазнач...

Синоптики попереджають про сильні заморозки в Україні: Де різко знизиться температура

четвер, 18 квітень 2024, 9:50

Синоптики попереджають про суттєве погіршення погоди та зниження температури в Україні. Так, у низці регіонів очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України. Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні мет...