Скрепи вже готувалися до смерті: "Ядерний гриб" у небі налякав жителів Росії (фото)

Незважаючи на нібито непогані відносини із Північною Кореєю, росіяни чомусь згадали її у якості можливого джерела атаки.

"Ядерний гриб" над російським містом. Фото: соцмережі.

У небі над містом Балаково Самарської області (Росія) з'явилася хмара, що за формою нагадує "гриб", як після вибуху атомної бомби, передають Патріоти України.

У соцмережах фото незвичайного природного явища викликали паніку. Деякі користувачі припустили, що почалася Третя світова війна. Також згадали і про кризу навколо ядерної програми Північної Кореї.

Однак інші користувачі заспокоїли земляків. Вони звернули увагу, що якщо б це був справжній ядерний вибух, то це були б їх останні в житті коментарі в соцмережах. У той же час начальник відділу обслуговування регіонального гідрометцентру Світлана Цветайло пояснила появу "гриба", передає "СарІнформ".

"До нас прийшов холодний фронт з Самарської області і теплий з Волгоградської. Важливо враховувати особливості Балаковського району: це промислова зона, там Волгоградське водосховище, атомна станція зі своїми величезними резервуарами, в яких знаходиться вода. Ще один важливий фактор: температура повітря зовсім не залежить від Сонця - вона залежить від того, як прогрівається поверхня Землі. Грунт гріється дуже сильно, вода - навпаки. Виникає контраст. Під час зіткнення різних повітряних мас і виникають такі химерні хмари", - сказала вона.

За словами синоптика, в нижній частині хмари температура дорівнює приблизно нулю, а на самій її вершині падає до -70... -75 градусів. Варто зазначити, що "ядерну" хмара спостерігали 26 червня також жителі Башкирії.

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...