Деруни картопляні по-українськи називаються ще терунами. Але, незалежно від назви, рецепт цієї національної страви включає в себе картоплю, цибулю і борошно, і являє собою картопляні оладки, повідомляють Патріоти України.
Картоплю почисти і потри на дрібній тертці. Моркву потри на крупній тертці. Цибулю також потри на тертці, але краще дрібно поріж, щоб деруни не були рідкими, і в них не відчувалася гіркота.
Якщо картопляна маса вийшла занадто рідкою, то зайву рідину потрібно видалити. Додай в овочеву масу яйце, борошно, сіль, спеції і добре перемішай.
На сковороді розігрій олію. Столовою ложкою сформуй невеликі плоскі картопляні деруни і смаж їх, як звичайні оладки. Розмір дерунів не має бути великим, щоб вони добре просмажувалися всередині і не залишилися сирими.
Коли деруни підрум'яняться з одного боку, переверни їх на інший.
Подавай деруни картопляні зі сметаною. Деруни смачні як гарячими, так і остиглими.
Правоохоронці викрили викладача одного з приватних університетів Полтави, який сприяв в уникненні військової служби через фіктивне зарахування до вишу та підробки медичних документів. Нині йому вручили підозру. Про це повідомили в пресслужбі Національн...
На Закарпатті до довічного ув’язнення засудили депутата Сергія Батрина, який підірвав гранати під час засідання сесії сільради. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передають Патріоти України. «За публічного обвинувачення прокурорів Закарпатс...