Деруни картопляні по-українськи називаються ще терунами. Але, незалежно від назви, рецепт цієї національної страви включає в себе картоплю, цибулю і борошно, і являє собою картопляні оладки, повідомляють Патріоти України.
Картоплю почисти і потри на дрібній тертці. Моркву потри на крупній тертці. Цибулю також потри на тертці, але краще дрібно поріж, щоб деруни не були рідкими, і в них не відчувалася гіркота.
Якщо картопляна маса вийшла занадто рідкою, то зайву рідину потрібно видалити. Додай в овочеву масу яйце, борошно, сіль, спеції і добре перемішай.
На сковороді розігрій олію. Столовою ложкою сформуй невеликі плоскі картопляні деруни і смаж їх, як звичайні оладки. Розмір дерунів не має бути великим, щоб вони добре просмажувалися всередині і не залишилися сирими.
Коли деруни підрум'яняться з одного боку, переверни їх на інший.
Подавай деруни картопляні зі сметаною. Деруни смачні як гарячими, так і остиглими.
З березня цього року збільшиться грошове забезпечення курсантам військових вишів. Виплати зростуть до понад 20 тисяч гривень, передають Патріоти України з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського під час зустрічі з курсантами та л...
У Сумській області чоловік ухилився від призову на військову службу по мобілізації та поніс покарання. Він переховувався три тижні за місцем проживання свого знайомого, бо знав, що його розшукуватимуть співробітники ТЦК та СП. В результаті чоловіка зас...