Деруни картопляні по-українськи називаються ще терунами. Але, незалежно від назви, рецепт цієї національної страви включає в себе , цибулю і борошно, і являє собою картопляні оладки, повідомляють Патріоти України.
Картоплю почисти і потри на дрібній тертці. Моркву потри на крупній тертці. Цибулю також потри на тертці, але краще дрібно поріж, щоб деруни не були рідкими, і в них не відчувалася гіркота.
Якщо картопляна маса вийшла занадто рідкою, то зайву рідину потрібно видалити. Додай в овочеву масу яйце, борошно, сіль, спеції і добре перемішай.
На сковороді розігрій олію. Столовою ложкою сформуй невеликі плоскі картопляні деруни і смаж їх, як звичайні оладки. Розмір дерунів не має бути великим, щоб вони добре просмажувалися всередині і не залишилися сирими.
Коли деруни підрум'яняться з одного боку, переверни їх на інший.
Подавай деруни картопляні зі сметаною. Деруни смачні як гарячими, так і остиглими.
Як відомо, з 12 жовтня в ЄС запровадили цифрову Систему в’їзду/виїзду до країн Європейського Союзу, яка стосується й українців. А в Україні планують прискорити перетин кордону для тих, хто подорожує потягами, передають Патріоти України. Перетин кордону...
Індексація пенсій у 2026 році, за розрахунками OBOZ.UA, може бути на рівні 15,4%. Такий розмір пов'язаний із прогнозним рівнем зростання заробітних плат, а також з імовірним рівнем інфляції у 2025-му, передають Патріоти України. Розрахунки OBOZ.UA є пр...