Деруни картопляні по-українськи називаються ще терунами. Але, незалежно від назви, рецепт цієї національної страви включає в себе картоплю, цибулю і борошно, і являє собою картопляні оладки, повідомляють Патріоти України.
Картоплю почисти і потри на дрібній тертці. Моркву потри на крупній тертці. Цибулю також потри на тертці, але краще дрібно поріж, щоб деруни не були рідкими, і в них не відчувалася гіркота.
Якщо картопляна маса вийшла занадто рідкою, то зайву рідину потрібно видалити. Додай в овочеву масу яйце, борошно, сіль, спеції і добре перемішай.
На сковороді розігрій олію. Столовою ложкою сформуй невеликі плоскі картопляні деруни і смаж їх, як звичайні оладки. Розмір дерунів не має бути великим, щоб вони добре просмажувалися всередині і не залишилися сирими.
Коли деруни підрум'яняться з одного боку, переверни їх на інший.
Подавай деруни картопляні зі сметаною. Деруни смачні як гарячими, так і остиглими.
Учасниця тринадцятого сезону романтичного телешоу "Холостяк-13" Інна Бєлєнь виїхала за кордон. Колишня обраниця ветерана війни, головного героя "Холостяк-13" Олександра Терена (Будька) поїхала до Німеччини, де на неї чекають в суді, передають Патріоти ...
Початок осені в Україні буде спекотним, а похолодання прогнозують із 7 вересня. Такий прогноз дала у Facebook синоптикиня Наталка Діденко. За її словами, 29 серпня в Україні буде сухо, сонячно і спекотно через антициклон, передають Патріоти України. Ма...