Деруни картопляні по-українськи називаються ще терунами. Але, незалежно від назви, рецепт цієї національної страви включає в себе , цибулю і борошно, і являє собою картопляні оладки, повідомляють Патріоти України.
Картоплю почисти і потри на дрібній тертці. Моркву потри на крупній тертці. Цибулю також потри на тертці, але краще дрібно поріж, щоб деруни не були рідкими, і в них не відчувалася гіркота.
Якщо картопляна маса вийшла занадто рідкою, то зайву рідину потрібно видалити. Додай в овочеву масу яйце, борошно, сіль, спеції і добре перемішай.
На сковороді розігрій олію. Столовою ложкою сформуй невеликі плоскі картопляні деруни і смаж їх, як звичайні оладки. Розмір дерунів не має бути великим, щоб вони добре просмажувалися всередині і не залишилися сирими.
Коли деруни підрум'яняться з одного боку, переверни їх на інший.
Подавай деруни картопляні зі сметаною. Деруни смачні як гарячими, так і остиглими.
У Польщі, яка прихистила більшу частину українських біженців, продовжують будувати плани щодо скорочення допомоги українцям, яких російська агресія змусила залишити домівки. Цього разу вже з 4 березня планується скасувати особливий статус для українськ...
Виконувач обов'язків міністра енергетики Артем Некрасов наголосив, що щоденні російські атаки та суттєве зниження пропускної здатності мереж не дозволяють наразі відмовитися від графіків обмежень. Про це міністр розповів під час брифінгу, передають Пат...