Смертельна ДТП у Харкові: Суд над Зайцевою і Дроновим (онлайн-трансляція винесення вироку, відео)

У вівторок, 26 лютого, в Київському районному суді Харкова почався завершальний етап суду над обвинуваченими в смертельній ДТП на вулиці Сумській Оленою Зайцевою і Геннадієм Дроновим. На цьому судовому засіданні стане відомий вирок обом фігурантам справ, повідомляють Патріоти України.

14:37 Суддя зачитує вирок, в якому говориться, що Дронов порушив правила дорожнього руху, перетинаючи перехрестя. Зайцева грубо порушила правила, рухаючись зі швидкістю вище 80 км на годину на червоне і жовте cвітло.

Наводяться слова Зайцевої, що вона проскочила перехрестя на жовте світло. За її словами, "Фольксваген" рушив з місця на жовте і врізався в її авто. Алкоголь, за словами дівчини, вона не вживає, перед ДТП вжила таблетку "Пенталгін", оскільки у неї боліла голова.

У вироку йдеться, що Дронов попросив вибачення у потерпілих. У свідченнях він розповів, що сигналу "Лексуса" не чув і правил не порушував. Також були зачитані свідчення потерпілих, що мати Зайцевої пропонувала гроші, 100 тисяч гривень прийшло на "Нову пошту", але вони їх не стали приймати.

Нагадаємо, ДТП сталася увечері 18 жовтня 2017 року в центрі Харкова. Два позашляховика під керуванням Олени Зайцевої та Геннадія Дронова зіткнулися на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова. Після зіткнення Lexus Зайцевої відкинуло на пішоходів. У підсумку 5 людей загинули на місці. Пізніше померла ще одна постраждала.

Одна з постраждалих - Жанна Власенко - перебувала на 20-му тижні вагітності. Кілька тижнів провела в медикаментозному сні. Лікарям вдалося врятувати життя і їй, і дитині. У квітні 2018 го року вона відмовилася від претензій до Зайцевої в обмін на 100 тисяч гривень від її родини. Всього від претензій до дівчини після отримання компенсацій відмовилися троє потерпілих.

Відомо, що Зайцева є названої дочкою харківського бізнесмена Василя Зайцева - президента ТОВ "Група - Тайфун", а також голови правління і генерального директора "Укренергочормет". У 2012 році бізнесмен був нагороджений державною премією в галузі науки і техніки.

Обвинувачена у справі про ДТП на вулиці Сумській в Харкові Олена Зайцева заявила, що визнає всі інкриміновані пункти порушень ПДР. У той же час, адвокат іншого обвинуваченого, Геннадія Дронова, зажадав виправдання свого підзахисного. Звинувачення вимагає 10 років тюрми для Зайцевої та Дронова.

Джерело: Апостроф

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...