Смоленська катастрофа: Слідчі зробили сенсаційну заяву

Вибух стався у лівій частині крила.

Фото: ЖЖ

Представники польської комісії з розслідування авіакатастрофи Ту-154 під Смоленськом 2010 року, в якій загинув президент республіки Лех Качиньський, виявили хімічні сполуки і сліди вибухівки на 107 уламках літака, повідомляють Патріоти України.

"Докази свідчать, що залишки вибухових речовин були щонайменше на 107 елементах літака, перш за все на металевих частинах крісел", - сказано в матеріалі тижневика Gazeta Polska. Хімічні сполуки було знайдено на фрагментах килимового покриття і заслінок. Зокрема, гексоген, тетранітропентаеритрит і динітротолуол.

Відзначається, що аналізи є результатом офіційних досліджень Центральної криміналістичної лабораторії поліції в 2012 і 2013 роках, які описано в різних томах документів розслідування.

"Дослідження, що стосуються слідів вибухових речовин, сходяться з результатами експериментів, описаних в технічному рапорті підкомісії (голови. - Ред.) Антоні Мацеревича", - йдеться в матеріалі.

Експерти довели, що на вибух у лівій частині крила вказують пошкодження, уламки та багато іншого. Підкомісія встановила, що головною причиною руйнування літака за мить до приземлення був вибух баластного бака. Це також доводять специфічні пошкодження тіл: повне розчленовування жертв, розкидані останки по всій території, де впали уламки, а також численні та великі опікові поранення і відсутність одягу.

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...