Спалах правцю в Києві: Названо причини зараження смертельною хворобою

Правець - це гостре інфекційне захворювання, що вражає нервову систему, проявляється сильними судомами. Від важких форм захворювання смертність сягає понад 50%.

Ілюстрація: ЖЖ

У Києві хворий на правець чоловік раніше травмував собі палець. Про це заявив в.о. директора Київського лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я Сергій Чумак, повідомляють Патріоти України.

"14 січня 2018 року чоловік працював із брудним залізом будинку. Травмував залізом великий палець лівої руки. До дільничного терапевта звернувся через два тижні", - зазначив він.

За словами хворого, у нього з'явилася загальна слабкість, посмикування м'язів лівої руки, заціпеніння жувальних м'язів, а також порушення зору.

Чоловіка направили на госпіталізацію в Київську міську клінічну лікарню, де встановили діагноз "правець". У хворого - середній перебіг захворювання, він перебуває у відділенні загальної реанімації.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...