Спіймали буквально "на гарячому": У Запоріжжі затримали групу осіб при спробі підпалу храму РПЦ

Правоохоронці перевіряють імовірну причетність затриманих осіб до інших схожих випадків у регіоні.

В Україні почастішали провокації із використанням церков. Фото: Радіо Свобода.

У Запоріжжі затримали трьох осіб – двох виконавців та організатора – при спробі підпалити храм колишньої УПЦ (МП) у Дніпровському районі міста 16 лютого. Інформацію щодо інциденту в Запоріжжі підтвердили у Службі безпеки України, передають Патріоти України.

Інші деталі у відомстві обіцяють повідомити в понеділок, 18 лютого, під час спеціального брифінгу голови СБУ в Києві. Наразі відкрите провадження за 258 статтею Кримінального кодексу України – терористичний акт. Правоохоронці перевіряють імовірну причетність затриманих осіб до інших схожих випадків у регіоні.

У лютому поліція в Запоріжжі розпочала провадження щодо двох випадків пошкодження фасадів храмів колишньої УПЦ (МП) – у Шевченківському районі і у Вознесенівському районі міста, – коли на стінах церков невідомі зробили написи у вигляді нацистської символіки. Раніше СБУ повідомляла про те, що спецслужби Росії шукають людей, готових за гроші підпалювати храми Української православної церкви (Московського патріархату). Нагадаємо, що у Кривому Розі раніше теж спробували підпалити двері храму.

Кинули на землю та жорстоко побили: У Варшаві в українця відібрали 400 тисяч євро

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:44

Група осіб в масках у центрі Варшави напали на 58-річного українця та відібрали у нього майже 2 мільйони злотих. Про це пише Inpoland в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.

Дружина Сенцова очолила український офіс Amnesty International

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:32

Юристка та громадська активістка Вероніка Вельч, яка родом з Франківська, очолила український офіс міжнародної організації Amnesty International. Про це Вероніка Вельч повідомила у фейсбук, передають Патріоти України. "Долучаюсь до міжнародного правоза...