Спокій киян потривожать сирени: Що відбувається у столиці

Київська адміністрація попереджає жителів - 20 та 21 листопада в місті проведуть масштабні навчання із застосуванням великої кількості рятувальної техніки.

Про це повідомляє прес-служба міської влади, передають Патріоти України.
"20-22 листопада в столиці будуть проходити масштабні командно-штабні навчання рятувальних служб у разі виникнення надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період", - йдеться в повідомленні.
Міська влада звертає увагу, що 20 листопада навчання проводитимуть з можливим запуском електросирен в Оболонському районі, а 21 листопада - в Дніпровському і Деснянському районах.
"Закликаємо жителів міста не панікувати у випадку пересування по місту великої кількості аварійної рятувальної техніки (до навчань будуть залучені понад 50 одиниць техніки), включення сирени, і з розумінням ставитися до можливих незручностей у зв'язку з практичним відпрацюванням загальноміських навчань", - йдеться в повідомленні.
20 листопада навчання проходитимуть на територіях ПАТ "Київський вітамінний завод" і Київського палацу дітей та юнацтва в Подільському районі (подолання наслідків несприятливих погодних умов), на пункті пропуску на в'їзді до Києва в Облонському районі (відпрацюють заходи по обмеженню проїзду по місту вантажівок у час снігопаду) і на ЗАТ "Оболонь" (витік аміаку).
21 листопада навчання пройдуть на території Київського інституту водного транспорту, КП "Київшляхміст", заводу "Генератор" і Міської дитячої клінічної лікарні №2 (тут відпрацюють евакуацію населення і ліквідацію сильного підтоплення). Також в цей день на території ТОВ "Євро-Реконструкція" будуть тренуватися долати наслідки прориву тепломережі.
На територіях ВАТ "Київмедпрепарат", дирекції "Автотранспошта" ПАТ "Укрпошта", КП "ШЕУ Святошинського району" і Національного університету харчових технологій відпрацюють практичні заходи при введенні воєнного стану.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...