Сповільнює старіння і не тільки: Дієтолог розповіла, чим корисний шоколад

Шоколад - король солодощів. Його якість визначається тим, який відсоток какао він містить. У простому шоколаді 28% какао, у високоякісному - від 70% до 90%. До шоколаду додають цукор, але чим більше какао, тим менше цукру, тому шоколад стає гіркуватим на смак, повідомляють Патріоти України.

Існує безліч видів цих солодощів - гіркий, десертний, молочний, білий, з начинкою чи без. Про те, чим шоколад корисний для здоров'я, на своїй сторінці у Facebook розповідає дієтолог Світлана Фус.

Сповільнює старіння

Какао-боби, з яких виготовляється якісний шоколад, – лідери за вмістом проантоціанідинів, необхідних для підтримки структури колагену шкіри, а отже її краси і пружності. Вживання в їжу гіркого шоколаду з високим вмістом природних проантоціанідинів сприяє нейтралізації вільних радикалів, що сповільнює процеси старіння в організмі.

Замість вітаміну С

Антиоксидантна дія бобів какао в 20 разів вища, ніж у добре відомого вітаміну С.

Покращує роботу мозку

Кофеїн і теобромін какао-бобів стимулюють дію серцево-судинної і нервової систему, позитивно впливають на когнітивні (пізнавальні) функції.

Захищає шкіру

Какао захищає шкіру від ультрафіолетового випромінювання. У косметології застосовують різноманітні шоколадні процедури для підтримки краси та здоров'я шкіри. Містить залізо, кальцій, магній, мідь, що теж позитивно впливає на здоров’я. Тому не варто вважати шоколад лише надмірністю та марнотратством.

Дози

"Одначе шоколад досить калорійний продукт. У 100 г чорного шоколаду – 539 ккал, а молочного шоколаду – 554 ккал. Це вагомий аргумент для тих, хто має надлишкову масу тіла або контролює вагу. Оптимальна кількість споживання гіркого шоколаду для дорослої людини становить близько 20 г, тобто 1-2/10 плитки шоколаду на добу", – зазначає дієтолог.

Істотно впливає на калорійність шоколаду додавання до нього цукру, молока, сухофруктів, горіхів та іншого. Фахівець зауважує, що краще вживати в їжу чорний шоколад без добавок. У такому продукті калорій менше, а користі – більше.

"Шоколад має багато переваг тоді, коли ми вибираємо його хорошої якості і споживаємо в невеликій кількості. Це суттєво не вплине на калорійність раціону та забезпечить організм необхідними речовинами – антиоксидантами", – додала Світлана Фус.

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...