У домашніх умовах можна приготувати чашку ароматного напою. Достатньо знати кілька хитрощів, повідомляють Патріоти України.
"Рекомендую вибирати кави свіжого обжарювання і світлого стилю обсмажування категорії Spaciality. Це важливо для приготування смачної чашки кави", - розповідає київський шеф-бариста Іван Пеньора.
Приготування:
1. Щоб отримати смачний напій вдома, достатньо взяти чашку об'ємом 250-300 мл. Змолоти зерна бажано перед приготуванням.
2. Насипати 3 чайні ложки меленої кави. Помол повинен бути великим. Він призначений для заварювання в кружці або френч пресі.
3. Важливо, аби вода була якісною - 250 г.
4. Близько 4 хв. треба заварювати каву. Температура води повинна бути 93-95°С. Кава має настоюватися, а не запарюватися. Накривати чашку чимось не слід.
5. Ламаємо кірку, що утворилася на поверхні. Занурюємо ложку на половину та розмішуємо за годинниковою стрілкою. Через 10-15 сек. знімаємо залишки кави з поверхні і даємо ще трохи часу, аби залишки кави на поверхні осіли і температура знизилася до 55-60°С.
Якщо хочете кави без її залишків, потрібна воронка V60-02 і фільтри.
Проєкт «Контракт 18-24», який передбачає одноразову виплату військовослужбовцям у розмірі одного мільйона гривень, викликає чимало запитань серед самих військових. Один із бійців батальйону «Айдар» повідомив, що попри те, що повністю підпадає під усі к...
Боксеру Василю Ломаченку не знайшлось місця в оновленому рейтингу найкращих боксерів світу в легкій вазі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт журналу The Ring. Чемпіон IBF (Міжнародної боксерської федерації) та IBO (Міжнародної бо...