У домашніх умовах можна приготувати чашку ароматного напою. Достатньо знати кілька хитрощів, повідомляють Патріоти України.
"Рекомендую вибирати кави свіжого обжарювання і світлого стилю обсмажування категорії Spaciality. Це важливо для приготування смачної чашки кави", - розповідає київський шеф-бариста Іван Пеньора.
Приготування:
1. Щоб отримати смачний напій вдома, достатньо взяти чашку об'ємом 250-300 мл. Змолоти зерна бажано перед приготуванням.
2. Насипати 3 чайні ложки меленої кави. Помол повинен бути великим. Він призначений для заварювання в кружці або френч пресі.
3. Важливо, аби вода була якісною - 250 г.
4. Близько 4 хв. треба заварювати каву. Температура води повинна бути 93-95°С. Кава має настоюватися, а не запарюватися. Накривати чашку чимось не слід.
5. Ламаємо кірку, що утворилася на поверхні. Занурюємо ложку на половину та розмішуємо за годинниковою стрілкою. Через 10-15 сек. знімаємо залишки кави з поверхні і даємо ще трохи часу, аби залишки кави на поверхні осіли і температура знизилася до 55-60°С.
Якщо хочете кави без її залишків, потрібна воронка V60-02 і фільтри.
Кабінет міністрів України планує підвищення академічних стипендій. Однак це відбудеться не одразу і не для всіх. Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Свириденко, передають Патріоти України. "Підвищення розміру стипендій удвічі для понад 163 тисяч студен...
Від початку повномасштабної війни українських військових відправляли на навчання за кордон - до Балтійських та Північних країн, Великої Британії, Польщі та США. Однак уже на другий рік війни ситуація змінилася, і підготовка почала відбуватися переважно...