У домашніх умовах можна приготувати чашку ароматного напою. Достатньо знати кілька хитрощів, повідомляють Патріоти України.
"Рекомендую вибирати кави свіжого обжарювання і світлого стилю обсмажування категорії Spaciality. Це важливо для приготування смачної чашки кави", - розповідає київський шеф-бариста Іван Пеньора.
Приготування:
1. Щоб отримати смачний напій вдома, достатньо взяти чашку об'ємом 250-300 мл. Змолоти зерна бажано перед приготуванням.
2. Насипати 3 чайні ложки меленої кави. Помол повинен бути великим. Він призначений для заварювання в кружці або френч пресі.
3. Важливо, аби вода була якісною - 250 г.
4. Близько 4 хв. треба заварювати каву. Температура води повинна бути 93-95°С. Кава має настоюватися, а не запарюватися. Накривати чашку чимось не слід.
5. Ламаємо кірку, що утворилася на поверхні. Занурюємо ложку на половину та розмішуємо за годинниковою стрілкою. Через 10-15 сек. знімаємо залишки кави з поверхні і даємо ще трохи часу, аби залишки кави на поверхні осіли і температура знизилася до 55-60°С.
Якщо хочете кави без її залишків, потрібна воронка V60-02 і фільтри.
З 1 липня федеральна земля Бургенланд в Австрії запроваджує нове правило: біженці зобов’язані виконувати громадсько корисну роботу. Про це повідомляє регіональний уряд, передають Патріоти України. Особи, які отримали притулок, повинні будуть доглядати ...
У квітні в Подільському районі Києва стався вибух: 42-річний місцевий мешканець кинув бойову гранату з вікна своєї квартири просто на припарковані внизу автомобілі Volkswagen та Peugeot. На щастя, обійшлося без жертв, проте машини зазнали пошкоджень, п...