Справа не тільки в зернах: Бариста розкрив секрет ідеальної кави

Формула смачної кави - хороша питна вода і зерна сорту "Арабіка".

Ілюстрація: comments.ua

У домашніх умовах можна приготувати чашку ароматного напою. Достатньо знати кілька хитрощів, повідомляють Патріоти України.

"Рекомендую вибирати кави свіжого обжарювання і світлого стилю обсмажування категорії Spaciality. Це важливо для приготування смачної чашки кави", - розповідає київський шеф-бариста Іван Пеньора.

Приготування:

1. Щоб отримати смачний напій вдома, достатньо взяти чашку об'ємом 250-300 мл. Змолоти зерна бажано перед приготуванням.

2. Насипати 3 чайні ложки меленої кави. Помол повинен бути великим. Він призначений для заварювання в кружці або френч пресі.

3. Важливо, аби вода була якісною - 250 г.

4. Близько 4 хв. треба заварювати каву. Температура води повинна бути 93-95°С. Кава має настоюватися, а не запарюватися. Накривати чашку чимось не слід.

5. Ламаємо кірку, що утворилася на поверхні. Занурюємо ложку на половину та розмішуємо за годинниковою стрілкою. Через 10-15 сек. знімаємо залишки кави з поверхні і даємо ще трохи часу, аби залишки кави на поверхні осіли і температура знизилася до 55-60°С.

Якщо хочете кави без її залишків, потрібна воронка V60-02 і фільтри.

Джерело: Gazeta.ua

Доведеться платити: Які штрафи загрожують українцям за порушення правил військового обліку та мобілізації

понеділок, 29 квітень 2024, 12:53

Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт №10379, який передбачає посилення відповідальності за військові правопорушення (мобілізації) та внесення відповідних змін до Кодексу про адмінправопорушення та Кримінального кодексу, передають Патрі...

Українці можуть отримати субсидію, навіть працюючи на пів ставки: Що треба знати

понеділок, 29 квітень 2024, 12:42

Деякі українці можуть отримати субсидію на житлово-комунальні послуги. Йдеться про тих, чиї доходи не можуть покрити витрати на комуналку. Крім цього, на пільгу також можуть розраховувати особи, які працюють неповний робочий день. Детальніше про це роз...