У домашніх умовах можна приготувати чашку ароматного напою. Достатньо знати кілька хитрощів, повідомляють Патріоти України.
"Рекомендую вибирати кави свіжого обжарювання і світлого стилю обсмажування категорії Spaciality. Це важливо для приготування смачної чашки кави", - розповідає київський шеф-бариста Іван Пеньора.
Приготування:
1. Щоб отримати смачний напій вдома, достатньо взяти чашку об'ємом 250-300 мл. Змолоти зерна бажано перед приготуванням.
2. Насипати 3 чайні ложки меленої кави. Помол повинен бути великим. Він призначений для заварювання в кружці або френч пресі.
3. Важливо, аби вода була якісною - 250 г.
4. Близько 4 хв. треба заварювати каву. Температура води повинна бути 93-95°С. Кава має настоюватися, а не запарюватися. Накривати чашку чимось не слід.
5. Ламаємо кірку, що утворилася на поверхні. Занурюємо ложку на половину та розмішуємо за годинниковою стрілкою. Через 10-15 сек. знімаємо залишки кави з поверхні і даємо ще трохи часу, аби залишки кави на поверхні осіли і температура знизилася до 55-60°С.
Якщо хочете кави без її залишків, потрібна воронка V60-02 і фільтри.
У сім'ї захисника «Шахтаря» та збірної Грузії Георгія Гочолейшвілі, який перейшов до донецького клубу восени 2022 року з «Сабуртало» за 1 млн євро, невимовна радість. Син футболіста та його дружини Ани — Сандро, який народився у березні минулого року, ...
Завдяки аномальному потеплінню, Україна сьогодні стане найспекотнішою країною Європи, де дощі пройдуть лише у кількох областях, проте невдовзі синоптична ситуація зміниться, передають Патріоти України. За прогнозом синоптиків Укргідрометцентру, погода ...