Справжнє шахрайство: У Житомирі смертельно хворих пацієнтів запропонували лікувати БАДами

Активісти обурені та хочуть привернути до питання увагу влади.

Ілюстрація: nebolet.com.ua

В Житомирському обласному онкодиспансері дозволили провести презентацію, де розповідалося, що деякі харчові добавки лікують рак грудей, підшлункової залози, простати, діабет, дитячу онкогаматологію, термінальний цироз печінки, гепатит С у дітей та інші захворювання Про це сказано на сторінці спільноти MED GOblin у Facebook, повідомляють Патріоти України

Активісти звертаються до перших осіб держави, а також до в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун з проханням розібратися в ситуації.

"Просимо звернути увагу на діяльність компанії ТОВ "Рейн Інтернешнл СА" в особі співробітниці Марини Лавренюк. Компанія займається виготовленням і дистрибуцією харчових добавок, які не зареєстровані, як лікарський засіб.

Втім, у діяльності Марини Лавренюк спостерігаються всі ознаки шахрайства", - сказано в статті.

"На відео, в якому виступає Марина Лавренюк, вона стверджує, що є медичним працівником, що займається наукою. Разом із тим, оперує псевдонауковими і квазімедичними поняттями. Вона стверджує, що харчові добавки компанії Rain допомагають у лікуванні важких захворювань: раку молочної та підшлункової залоз і простати, діабету, дитячої онкогематології, термінального цирозу печінки, гепатиту С у дітей тощо. Дає рекомендації із ведення дітей із гострим лейкозом і іншими хворобами", - зазначають автори публікації.

Активісти також пишуть, що незважаючи на те, що продукти компанії не мають статусу лікарських засобів, вона стверджує, що вони могутніше аспірину, швидко змінюють артеріальний тиск і стан крові, здатні різко впливати на перебіг хронічних захворювань, замінюють домашню аптечку, мають терапевтичну дію.

"Ми вважаємо, що подібні дії є вкрай цинічними і неприпустимими у ставленні населення України в цілому, і по найбільш соціально вразливих групах (онкохворі діти, ветерани АТО), зокрема. З огляду на далеко не оптимальний стан економіки, і фінансування медичної галузі, введення в оману медиків та інших громадян шляхом надання неправдивої інформації з метою збуту дорогих речовин із недоведеною клінічною ефективністю - є злочинним і аморальним. Ми впевнені, що діяльність Марини Лавренюк заслуговує ретельної професійної медичної та юридичної оцінки , - закликає розібратися в ситуації співтовариство.

Вони також дивуються, як адміністрація Житомирського обласного онкодиспансеру дала санкцію на проведення в робочий час цієї псевдомедичної комерційної презентації.

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...