Стала відома причина відсторонення Супрун

Окружний адмінсуд Києва тимчасово відсторонив Уляну Супрун від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я через наявність у неї громадянства США. Про це йдеться в заяві прес-служби суду, повідомляють Патріоти України.

"Суд врахував доводи позивача про те, що у 2015 році Супрун Уляна Надія отримала громадянство України і, водночас, досі перебуває в іноземному громадянстві (громадянство США), у той час як відповідно до закону України "Про громадянство України" в Україні існує єдине громадянство", - ідеться в повідомленні.

Водночас, суд не заборонив їй здійснювати повноваження заступника міністра. "Своє рішення суд мотивував наявністю ознак очевидної протиправності у тимчасовому виконанні першим заступником міністра охорони здоров'я України повноважень такого міністра у строк, що перевищує один місяць з моменту наділення особи відповідними повноваженнями (27 липня 2016 року)", - пояснили в суді.

Мілевський поновив кар'єру футболіста: Стало відомо, де він буде грати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:58

Колишній нападник київського "Динамо" та збірної України Артем Мілевський оголосив про повернення у футбол. 39-річний уродженець Мінська виступатиме за столичний медіаклуб IGNIS, передають Патріоти України. За IGNIS грають футбольні агенти та функціон...

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...