"Сталін боявся": Історик пояснив, чому 9 травня - не свято

Німеччина програла Другу світову війну, але насправді населення виграло, бо пішло вперед.

Ілюстрація: ЗМІ

Диктатор Йосип Сталін не вважав кінець Другої світової війни святом. Він боявся мільйонів людей, які повернулися з фронту. "День перемоги" почали святкувати через 20 років, повідомляють Патріоти України.

"У жодному разі 9 травня не може бути днем перемоги для України. Тому що у Другій світовій війні один окупант переміг іншого, а Україна стала жертвою, бо потрапила під вплив двох імперіалістичних хижаків – Німеччини та Радянського Союзу. Адже саме вони вели війну за переділ світу, а Україна стала жертвою цієї боротьби. Тому святкуючи 9 травня, ми стаємо на бік одного з окупантів, і це повний абсурд", - на телеканалі ZIKзаявив професор та доктор історичних наук Віктор Брехуненко.

Історик вважає, що 9 травня може бути святом для Росії, бо вона вела свою війну і перемогла як імперія. Радянські ветерани здатні ментально погодитись з УПА. Своїми противниками вони вважали співробітників СМЕРШ та НКВС, а не націоналістів. "Німеччина програла Другу світову війну, але насправді населення виграло, бо пішло вперед. На відміну від Радянського Союзу і його людей, які законсервувались у комуністичній нечисті", - наголосив він.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...