Стало відомо, як склалася доля українського офіцера, який в полоні у найманців Путіна не зрадив присязі

Герой уже звільнений і нагороджений.

Павло Котенко. Фото:www.asv.gov.ua

Відео з полоненим українським військовим, який на допиті у бойовиків проявив надзвичайну мужність і відмовився з ними співпрацювати, облетіло мережу. Українців цікавило, хто цей боєць і яка подальша його доля. Про це написав правозахисник Сергій Наумович в Facebook, передають Патріоти України за матеріалами Преси України.

"Друзі, все супер! Герой живий, звільнений, нагороджений!" - повідомив Наумович, надавши відповідні посилання в соцмережі.

Одна з них відправляє на сайт Міноборони України, на якому вказано, що це старший лейтенант Павло Котенко, який в 2012 році закінчив Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного за спеціальністю "Управління діями підрозділів танкових військ".

Також зазначається, що за указом президента України № 473 від 13.08.2015 р "за особисту мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі" він був нагороджений орденом "За мужність" третього ступеня.

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...