Стало відомо, хто увійшов до складу національного журі від України на Євробаченні 2016 в Швеції

Чоловік Руслани і співачка Марія Бурмака очолять національне журі.

10 травня стартує Євробачення 2016. Фото: hochu.ua.

До складу національного журі України на пісенному конкурсі "Євробачення 2016", який пройде вже наступного тижня в Стокгольмі (Швеція), увійшли чоловік співачки Руслани і музичний продюсер Олександр Ксенофонтов, генеральний продюсер телеканалу М1 Валентин Коваль, поет, композитор і продюсер Андрій Француз, співачка Марія Бурмака та співзасновник і директор інтернет-радіо "Аристократи" Лера Чачибая. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Відзначимо, що склад національного журі країн-учасниць "Євробачення-2016" опубліковано на офіційному сайті конкурсу. Починаючи з 2009 року, підсумковий результат міжнародного пісенного конкурсу наполовину залежить від глядацького голосування і наполовину - від оцінок експертного журі.

Повний попередній список тих людей, які взяли на себе відповідальність судити учасників міжнародного пісенного конкурсу, вже оприлюднено. Однак організатори відзначають, що в ньому можливі непередбачувані зміни, а також поки зі складом національного журі не визначилися в Греції, а Польща представила лише чотирьох експертів.

До вибору тих, хто увійде до складу національних журі, був висунутий ряд критеріїв. Вимоги були наступними:

- Не повинні входити до складу національного журі останні два роки;

- Вік учасників повинен становити не менше 16 років на момент голосування;

- Не повинні бути співробітниками суспільного мовлення, який бере участь в "Євробаченні";

- Повинні мати професію, пов'язану з музичною індустрією;

- Повинні бути громадянами країни, яку представляють;

- Не повинні бути пов'язані з будь-яким учасником конкурсу.

Згідно зі схемою роботи національного журі "Євробачення", традиційно фахівці збираються разом для перегляду другої генеральної репетиції кожного шоу в спеціальній штаб-квартирі суспільного мовника своєї країни. Їх діяльність здійснюється під наглядом нотаріуса, а також незалежних спостерігачів Європейської мовної спілки.

Члени журі будуть оцінювати вокальні здібності, сценічну постановку, оригінальність музичної композиції і загальне враження від виступу артистів. Всі ці елементи будуть проранжовані кожним експертом, який буде голосувати незалежно від їхніх колег. Вперше в цьому році національне журі поставить оцінки від одного до дванадцяти, як і глядачі.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...