Стало відомо, хто віддав наказ розігнати Євромайдан, - Гужва

На думку Гужви, однією з ключових в тому інциденті є роль Клюєва.

Розгін Євромайдану. Фото: DT.ua

Ключову роль в розгоні студентів на Євромайдані в ніч на 30 листопада 2013 роки зіграв колишній секретар РНБО Андрій Клюєв. Про це заявив медіаексперт Ігор Гужва. У той же час він сумнівається, що команди з розгону Євромайдану віддавав колишній глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін. Новину повідомляють Патріоти України з посиланням на Newsone.

«Янукович озвучив таку версію (про те, що Льовочкін є ініціатором розгону студентів Євромайдану в ніч на 30 листопада 2013 року - ред.), але у нього немає доказів. І це не підтверджується тими документами, які є, а також показаннями Попова (екс-глава КМДА Олександр Попов, - ред.) і Коряка (екс-глава київської міліції Валерій Коряк, - ред.). Роль Попова була в тому, що він повинен був створити антураж - привести комунальників, щоб було видно, що вони хочуть встановити ялинку і їм заважають. Він виконував допоміжну функцію», - розповів він. На думку Гужви, однією з ключових в тому інциденті є роль Клюєва.

«Коряку ніякий Льовочкін віддавати наказ не міг. Сам Коряк каже, що йому віддавав команди безпосередньо Сівкович (екс-заступник голови РНБО Володимир Сівкович, - ред.). Сам же Коряк підкорявся екс-главі МВС Захарченко. Тому Льовочкін явно не при справах. Там головний фактор - це Клюєв (колишній секретар РНБО Андрій Клюєв, - ред.). Сівкович був людиною Клюєва. І тут питання: чи діяв Клюєв за своєю ініціативою, або він отримав пряму вказівку від Януковича», - додав він.

Наша Анна Ярославна: 19 травня киянка взяла шлюб з королем Франції

неділя, 19 травень 2024, 5:00

Всі подальші монархи Франції, до Наполеона, були нащадками київської княжни. У Реймському соборі у Франції 19 травня 1051-го київська князівна Анна Ярославна вийшла заміж за короля Генріха I. За чотири дні коронувалась на престол Франції, нагадують Пат...

Задоволення заради користі: На Сумщині чоловік "під контролем поліції" двічі займався сексом із повіями

неділя, 19 травень 2024, 3:40

У Сумській області поліція викрила сутенерку, яка втягнула у заняття проституцією свою знайому. Для того, щоб провести розслідування, поліція залучила чоловіка, якому жінки двічі надавали секс-послуги. Про це йдеться у вироку Охтирського міськрайонного...