Становлення "латинобандерівця": "Українці дуже добрі. Особливо мене вражають ваша відвага і героїзм". Бразильський студент у Тернопілі за півроку вивчив "солов'їну"

"Приїжджі повинні мати повагу до українців" - заявляє бразилієць про мотивацію своєї наполегливості

Тернопільський студент Рожеріо Мелло за півроку вивчив українську. Фото: 0352.ua

У Тернопільському університеті навчається студент із Бразилії Рожеріо Мелло з міста Каноас, зазначають Патріоти України. Хлопець живе в університетському гуртожитку і зумів за півроку примудрився добре заговорити українською. Вчиться латиноамериканець на 1 курсі факультету іноземних мов. Знайомиться із містянами на вулиці та навіть знімає кумедні ролики цих розмов.

"Коли бачу в магазині у черзі дітей, кажу: "Привіт!" Це викликає подив. "У мене все гаразд. А у тебе?" - продовжую діалог. Діти радіють знайомству", - розповідає веселий чоловік. Каже, українці цінують, коли їх поважають.

"Приїжджі повинні мати повагу до українців, а це, перш за все, має проявлятися у знанні мови. Я ще не дуже добре розмовляю українською, але хочу вдосконалюватися, відчуваю її в своїй душі", - розповів Рожеріо. "Козаче, ти говориш українською?!" - часто до мене звертаються на вулиці, - передає видання "0352".

"Українці — дуже добрі. Особливо мене вражають ваша відвага і героїзм. Студенти розповідали мені про війну на Донбасі, я читаю новини, знаю, що росіяни нещодавно захопили українські кораблі. Дивуюся, Росія — така велика країна, навіщо їй ще українські території? Вірю, що в Україні все буде добре, бо українці — чудовий народ", - наголосив.

Спершу навчався у Запоріжжі, але перевівся до Тернополя згодом. "Запоріжжя - індустріальне місто, погана екологія, умови в гуртожитку погані".

Розповів, що у південному регіоні Бразилії 70% населення - вихідці з Європи, у тому числі й українська діаспора. Українською вже уміє писати, читати та розмовляти. Захопився піснями гуртів "Скрябін" та "Океан Ельзи", а ще — KAZKA. Зауважив, що композицію "Плакала" прослухав понад 500 разів.

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...