Страшна ДТП у Харкові: Дронов розповів свою версію подій (фото)

2 жовтня у Київському суді Харкова вперше свою версію подій розповів Геннадій Дронов - другий водій-учасник смертельної ДТП. Він дуже нервував, плакав і читав свою промову з листка, повідомляють Патріоти України.

Спочатку підозрюваний висловив співчуття і прочитав імена та прізвища всіх загиблих та постраждалих в аварії. Дронов своєї провини в аварії не визнає, каже, що ця подія зламала його життя. Хоча винним себе не вважає, однак висловлює готовність визнати цивільні позови постраждалих щодо відшкодування моральних збитків та платити за можливостями.

"Я щиро прошу вибачення, що я опинився в цьому місці і всім довелося пережити ці жахливі події. Кожен день свого життя я переживаю разом з вами. У цьому провадженні я уособлюю кожного водія. На моєму місці міг опинитися кожен. Те, що я не визнаю провини, не може бути обтяжливою обставиною. Я не вважаю себе винуватим з точки зору обвинувачення. Але я вважаю себе винним як людина. Тисячу разів пошкодував, що опинився в той вечір в тому місці і в тому, що народився", - сказав водій.

Підозрюваний каже, що їхав в той вечір з роботи за своїм звичним маршрутом. Також запевняє, що рухався на зелений сигнал світлофора зі швидкістю 40 км/год. Натомість нарікає на слідство, яке так і не встановило достеменно швидкість, з якою їхала Олена Зайцева. Каже, він бачив Lexus, але той був далеко від перехрестя, а вже за якусь мить сталася аварія. Дронов запевняє, що зі швидкістю близько 80 км/год, як було зазначено в матеріалах справи, так швидко машина б не здолала б таку відстань.

"Я їхав, як всі. Мікроавтобус почав рух, я після нього, загорівся зелений. Я не міг припустити, що за 2-3 секунди Lexus вискочить й опиниться на перехресті. Я не міг нічого зробити, навіть не зрозумів, що сталося. Ані суд, ані слідство, ані прокурор не змогли встановити швидкість Lexus. Як можна засудити людину за уявними обставинами? Якщо ми хочемо справедливості, то її немає", - стверджує Дронов.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова сталося зіткнення «Лексуса» 20-річної Олени Зайцевої, який рухався на червоний сигнал світлофора, та автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів.

На місці загинули п'ятеро людей, ще одна людина померла від травм у лікарні. Суд взяв під варту Дронова та Зайцеву на час проведення розслідування по справі. Перші аналізи показали наявність в організмі Зайцевої опіатів. Пізніше нарколог, який проводив огляд Зайцевої після аварії, зник.

Джерело: ТСН.ua

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....