Страшна загибель "групи Дятлова": Один із туристів міг вижити (фото)

За деякими даними, один із туристів "групи Дятлова" міг врятуватися під час страшного інциденту в горах і виїхати до Ізраїлю.

Семен Золотарьов. Фото: kp.ru

Дослідники загадкової загибелі цілої групи радянських туристів у горах Північного Уралу в 1959 році припустили, що один із дев'яти туристів міг залишитися у живих і після інциденту на перевалі виїхати з СРСР, повідомляють Патріоти України з посиланням на crimea.kp.ru.

Згідно зі встановленими фактами, група з 9 туристів, очолювана Ігорем Дятловим, загинула в ніч на 2 лютого 1959 року, перебуваючи в одній з точок уральських гір. З невідомих досі причин студенти серед ночі покинули намет і не повернулися. Їхні тіла були знайдені неподалік. Деякі з них були понівечені.

Найстаршим учасником групи був 37-річний Семен Золотарьов. Фронтовик, спортсмен, мандрівник із великим досвідом. Тіло Золотарьова довгий час пролежало в струмку, через що впізнати його не змогли навіть близькі.

Зазначається і той факт, що на руках передбачуваного тіла Золотарьова виявили дивні тату, яких за його життя ніхто з рідних не згадав. Ці нюанси і стали підгрунтям версії про живого туриста. Семен Золотарьов міг вижити, припускають дослідники, і виїхати в Ізраїль. За деякими даними, в Ізраїлі нібито навіть знайшли схожу на нього людину, проте підтвердження цієї теорії немає.

Серед версій численних розслідувань були припущення про інопланетне вторгнення, побутовий конфлікт туристів, сходження лавини в горах і багато інших. Однією з версій також була загибель туристів від рук мансі - місцевого населення. Так нещодавно, вивчаючи знімки з перевалу Дятлова, вчені нібито знайшли на одному з фото вбивцю студентів.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...